HomeHL-9Συγχαρητήρια για τη συλληψη των Γεωργιανών που είχαν «ρημάξει» το Ρέθυμνο

Συγχαρητήρια για τη συλληψη των Γεωργιανών που είχαν «ρημάξει» το Ρέθυμνο

15.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Γεωργιανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Οι συλληφθέντες αφαίρεσαν κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα των οποίων η συνολική χρηματική αξία υπερβαίνει τις 14.800 ευρώ.

Η σύλληψη τους έγιναν στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, καθώς κατά το χρονικό διάστημα από την 25.05.2020 έως και την 23.06.2020 ο 38χρονος Γεωργιανός είχε διαπράξει 11 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 14.870 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης προέκυψε ότι ο 30χρονος αφού προχωρούσε στις συγκεκριμένες κλοπές, στην συνέχεια παρέδιδε τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στην 40χρονη ομοεθνή του.

Επιπλέον σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε χώρο οπού διέμεναν, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Μετά από αυτή την επιτυχία, οι αστυνομικοί της Υ.Α. δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των συναδέλφων τους κ.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου συγχαίρει το προσωπικό της Υ.Α. Ρεθύμνης, διότι κατόπιν μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, την 25/06/2020 συνέλαβε ζεύγος Γεωργιανών, οι οποίοι διέπρατταν διαρρήξεις στην πόλη μας, κατά παράβαση των αδικημάτων της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από την 25/05/2020 έως και την 23/06/2020 στην πόλη του Ρεθύμνου, είχαν καταγγελθεί έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες, με την μέθοδο θραύσεως του ομφαλού, αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 14.870 ευρώ.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης προέκυψε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός, είχε διαπράξει τις συγκεκριμένες κλοπές, ενώ στην συνέχεια παρέδιδε τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στην αλλοδαπή», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Νικος Μαλλιαρός.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση