HomeΕΛΛΑΔΑΣτέλιος Πέτσας: Στην άκρη οι παλικαρισμοί κ. Τσίπρα

Στέλιος Πέτσας: Στην άκρη οι παλικαρισμοί κ. Τσίπρα

Καυστική απάντηση σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο. Αποκλείει σενάρια ανασχηματισμού. Τι είπε για τον Ερντογάν. Το σχόλιο για τις συναθροίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τις «παρακρατικές μεθοδεύσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε, επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών».

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, σημείωσε ο κ. Πέτσας, «γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου.

Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.
Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που -από το 2018 μιλώντας στη Βουλή- υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».
Σήμερα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως «δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», ενώ για την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, ακόμα και σε περιόδους κρίσεις. Κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα χαμηλής πολιτικής και επικαιρότητας.

Για το μόνο ανοιχτό θέμα που έχουν Ελλάδα και Τουρκία, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, απαιτείται έμπρακτη αποκλιμάκωση έντασης από την πλευρά της Τουρκίας». Σχετικά με το θέμα των κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο τραπέζι και εξαρτάται από τη γειτονική μας χώρα για να έχουμε καλύτερες σχέσεις.

Σήμερα, είπε ο κ. Πέτσας, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. «Το σχέδιο νόμου καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων.

Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών», ανέφερε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση