HomeHL-9Κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στο Ηράκλειο στις 2 Ιουλίου

Κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στο Ηράκλειο στις 2 Ιουλίου

Να αλλάξουν τα μέτρα διαμηνύει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Τουρισμού Μαρία Αντωνακάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης στο Ηράκλειο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στον απόηχο των προστίμων που επιβλήθηκαν σε καταστήματα τις τελευταίες μέρες και ενόψει  της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τους επιχειρηματίες για μία ακόμα φορά, να υπογραμμίζουν ότι με τα μέτρα αυτά που εφαρμόζονται δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην παρούσα φάση.

«Να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποστάσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αυτές να μη μπορούν να είναι βιώσιμες. Επίσης αυτά τα μέτρα τα τρομοκρατικά και οι αντιδράσεις του τύπου, καταστέλλω ή αναστέλλω τη λειτουργία τους ή επιβάλλω τεράστια πρόστιμα, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατηθούν., είναι ότι πιο παράδοξο και αντιεπαγγελματικό μπορεί να υπάρξει. Για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει. Την Πέμπτη λοιπόν απαντάμε με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων«, δήλωσε στο cretapost η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Τουρισμού Μαρία Αντωνακάκη.

H κ. Αντωνακάκη συνέχισε λέγοντας: «Εμείς αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι η απόσταση από τα 2 τετραγωνικά να μειωθούν σε ένα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Θα επιδιώξουμε επίσης επικοινωνία με τον Υπουργό που έρθει στο Ηράκλειο, έχω κι εγώ προσωπικά συνάντηση μαζί του για αν του θέσουμε όλα τα θέματα, ενώ και η διαμαρτυρία θα γίνει«.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, εκτός από το κλείσιμο των καταστημάτων πιθανόν να υπάρξει συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης την Πέμπτη ωστόσο αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο, μένει να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Τουρισμού:

 

anakoinosi-episitismos

Διαφήμιση
Διαφήμιση