HomePost ItΣυνάντηση Σ.Βαρδάκη με Ρομά

Συνάντηση Σ.Βαρδάκη με Ρομά

«Είναι ευθύνη όλων μας να σκύψουμε σε ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων “Η Ελπίδα”, είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Κατσαρής, εξέθεσε τις δραματικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Ν. Αλικαρνασσό, στον οποίο κατοικούν πάνω από 800 άνθρωποι συνολικά, ανάμεσά τους και 200 παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, αν και έγιναν κάποιες συντονισμένες ενέργειες κεντρικά, για τους Έλληνες τσιγγάνους από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, η οποία ιδρύθηκε το 2017, η κατάσταση εξακολουθεί και είναι πολύ δύσκολη.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων “Η Ελπίδα” ζητά τα αυτονόητα, άμεσα να φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, προχωρώντας άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, έως ότου βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης του καταυλισμού, που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι πλέον τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό και κάποια από αυτά προχωρούν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως, δεν εκκινούν από το ίδιο σημείο με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο σχολείο, καθώς τόσο οι συνθήκες ζωής τους, όσο και το μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους, είναι παράγοντες που πολλές φορές αποτελούν αιτία διακρίσεων. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να αγκαλιαστούν από τη σχολική κοινότητα, καθώς η προσπάθεια που καταβάλουν λόγω των συνθηκών, είναι πολλαπλάσια.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρδάκης τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι μαζί πολιτεία, τοπική, περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κοινωνία, μπορούμε να συμβάλουμε έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που είναι πρόβλημα όλων μας. Είναι ευθύνη όλων μας να σκύψουμε σε ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας. Είναι απαράδεκτο το 2020 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και 200 παιδιά, να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση