HomeΚΟΣΜΟΣΑυστρία: Μόνο αν είναι αρνητικό το τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στη χώρα οι Γερμανοί τουρίστες

Αυστρία: Μόνο αν είναι αρνητικό το τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στη χώρα οι Γερμανοί τουρίστες

Μέτρα για τη μη διάδοση του ιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό τους Γερμανούς που θέλουν να εισέρθουν στη χώρα από μια περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου έχει αναφερθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

«Ακολουθούμε κοινή γραμμή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσόμπερ στον τηλεοπτικό σταθμό ORF όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής τουριστών από το καντόνι Γκιούτερσλοχ στη δυτική Γερμανία.

Ο Αυστριακός υπουργός διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες νωρίτερα.

Στο καντόνι αυτό των 360.000 κατοίκων έχει επιβληθεί ξανά lockdown από την Τετάρτη.

Ωστόσο το μέτρο αυτό δεν αφορά τους κατοίκους ενός άλλου καντονιού της Γερμανίας, του Βάρεντορφ, όπου επίσης επέστρεψε το lockdown, διότι εκεί ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 παρουσιάζει μείωση.

Η Γερμανία εντόπισε μια μεγάλη εστία του κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος της εταιρείας Tonnies, η οποία έχει 6.700 εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και ζουν σε εστίες.

Στις 22 Ιουνίου οι γερμανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 1.553 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με covid-19 στο καντόνι Γκιούτερσλοχ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα. Από αυτούς 21 νοσηλεύονται και έξι είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση