HomeΕΛΛΑΔΑΣυλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη»

Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη»

Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απέλαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την χώρα ζήτησαν οι διοργανωτές του μαζικού συλλαλητηρίου μεταναστών, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, καταχειροκροτούμενοι από το ένθερμο πλήθος μπροστά στη Βουλή.

Η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων μεταναστών, που συμμετείχαν.

https://www.youtube.com/watch?v=_exnO4Yjz4M&feature=emb_title

Κωνσταντίνου: Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη

Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον αγωνιστικό τόνο. «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα «παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν». Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία μεταναστών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».

Ο συντονιστής της ΚΕΡΦΑΑ ξεκίνησε την ομιλία του με τον γνωστό αραβικό χαιρετισμό. «Σαλάμ Αλέκουμ στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Πακιστάν. Είμαστε εδώ πρόσφυγες μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου .Είμαστε εδώ από τις χώρες της Μέσης Ανατολής από τη Συρία, από το Ιράκ από τις χώρες που τις έχει ρημάξει ο πόλεμος. Και αυτά τα αδέρφια μας έρχονται εδώ και τι βρίσκουν; Σύνορα κλειστά. Να τους κυνηγούν στις βάρκες. Μητέρες με παιδιά. Να κλείνουν τα σύνορα στον Εβρο. Αυτή είναι η απάνθρωπη πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο. Και όταν περνάνε μας λένε κιόλας ότι περνάνε καλά, τους έχουμε παράδεισο.

Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Τι έγινε στην Πορτογαλία, που αναγκάστηκαν να δώσουν χαρτιά σε όλους σαν και αυτά που ζητάνε σήμερα εδώ τα παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Και θα τα πάρουμε τα χαρτιά», για να καταλήξει: «Ανοίξτε τα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα σύνορα θα ανοίξουν, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Εξωση των προσφύγων δεν θα γίνει αλλά του Μηταράκη και θα απελάσουμε και τον Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε. Δυνατοί και ενωμένοι».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση