HomeHL-9Χαρδαλιάς: Αυτή η σεζόν είναι μία άσκηση για το αύριο, για το μέλλον του τουρισμού

Χαρδαλιάς: Αυτή η σεζόν είναι μία άσκηση για το αύριο, για το μέλλον του τουρισμού

825 τεστ ημερησίως σε τουρίστες στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αυτή η σεζόν είναι μία άσκηση για το αύριο, για το μέλλον του τουρισμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίς, Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης που είχε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα τόνισε πως σε αυτή τη σεζόν «ο καθένας από μας καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Εμείς πρέπει να έχουμε υπευθυνότητα, συνέπεια, νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

«Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας»

Στη σύσκεψη, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, συμμετείχαν – μεταξύ άλλων –  ο αερολιμενάρχης Γ. Πλιάγκας, συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας για την Κρήτη, Κώστας Λαγουδάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, η διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, διοικητές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

xardalias-hrakleio1

«Ολοκληρώσαμε την τεχνική σύσκεψη η οποία είναι πολύ απαραίτητη για το άνοιγμα του αεροδρομίου με ασφάλεια. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και πρέπει, με μοναδική σοβαρότητα, να τηρήσουμε τη διαδικασία ώστε να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους τουρίστες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος επανέλαβε κι αυτά που είπε από τα Χανιά ότι «τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας ωστόσο σε πρώτο πλάνο έχουμε την δημόσια υγεία. Η χώρα θα ανοίξει αλλά με απόλυτους κανόνες υπευθυνότητας απέναντι στις διαδικασίες για να είναι ασφαλείς τόσο οι ταξιδιώτες όσο όμως και ο γενικός πληθυσμός της χώρας μας. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ωστόσο έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε με συνεργασία και συναίνεση να τα καταφέρουμε».

825 τεστ ημερησίως σε τουρίστες στην Κρήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά στην Κρήτη θα πραγματοποιούνται από ειδικές υγειονομικές ομάδες 825 τεστ σε τουρίστες που έρχονται στο νησί.

«Η λήψη δειγμάτων θα γίνεται από υγειονομικά συνεργεία ενόπλων δυνάμεων που θα συνεπικουρούν η πυροσβεστική και η αστυνομία. Ο σύνολος των τεστ θα είναι 825 ημερησίως», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως
«το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει μία ιδιαιτερότητα ως προς τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια. Κι αυτό επειδή έχει μαζική υποδοχή τουριστών. Έχουμε όμως στήσει ένα πλάνο και μαζί με τον αερολιμενάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα διαχειριστούμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί».

11

Τι είπε για το ξενοδοχείο «καραντίνας»

Ερωτηθείς για το ξενοδοχείο «καραντίνας» στην Κρήτη ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αυτό δεν είναι στις δικές του αρμοδιότητες καθώς το χειρίζεται το υπουργείο Τουρισμού ωστόσο σχολίασε πως «Δεν υπάρχει λογική όμως σε όλη την Κρήτη να υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο καραντίνα. Ως εκ τούτου αυτή η συζήτηση και η διαβούλευση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες».

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τεστ στα υπόλοιπα αεροδρόμια

Τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ήδη έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες τεστ στα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης με τα θετικά κρούσματα να είναι ελάχιστα.

«Στο Ελ. Βενιζέλος μέχρι και τις 24 Ιουνίου ελέγχθηκαν 15.553 ταξιδιώτες, κάποιοι ήταν και από μη ασφαλείς και τα κρούσματα ήταν 20. Την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο Μακεδονία κάναμε 4.330 δείγματα κι είχαμε μόλις ένα θετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση