HomeHL-TOPΧαρδαλιάς από Χανιά: 275 τεστ ημερησίως σε τουρίστες στο αεροδρόμιο

Χαρδαλιάς από Χανιά: 275 τεστ ημερησίως σε τουρίστες στο αεροδρόμιο

Δεύτερος... σταθμός το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες θα είναι τα τεστ που θα πραγματοποιεί ειδική υγειονομική ομάδα ένοπλων δυνάμεων στους τουρίστες που θα αρχίσουν να φτάνουν στα Χανιά από την 1η Ιουλίου.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων παρουσία φορέων του τόπου.

Όπως τονίστηκε το αεροδρόμιο Χανίων εγκαινιάζει τη νέα τουριστική περίοδο την 1η Ιουλίου με δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία ενώ φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή υποδοχή των τουριστών.

«Κάναμε την απαραίτητη σύσκεψη εδώ στα Χανιά, που γίνεται και σ’ όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ώστε με όρους ασφάλειας και με απόλυτη προτεραιότητα και σεβασμό στη δημόσια υγεία να ανοίξουμε τις πτήσεις από 1η Ιουλίου» επεσήμανε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας παράλληλα πως τα δεδομένα που υπάρχουν είναι «πολύ ικανοποιητικά».

kathari-xardalias

Την ίδια ώρα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα γίνονται 275 τεστ ημερησίως στους τουρίστες που καταφτάνουν στα Χανιά ενώ τη Δευτέρα, λίγο πριν την έναρξη των πτήσεων, θα γίνει μία άσκηση προσομοίωσης στο αεροδρόμιο.

«Θα γίνονται 275 τεστ ημερησίως στους τουρίστες που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο Χανιών. Ομάδα υγειονομική των ενόπλων δυνάμεων θα αναλάβει το κομμάτι της δειγματοληψίας και θα συνεπικουρείται από στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης του Αεροδρομίου και την αερολιμενάρχη. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη να υποδεχτούμε τους πρώτους ταξιδιώτες από το εξωτερικό», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς ενώ συνέχισε: «Δεν μιλάμε για τυχαία δειγματοληψία, μιλάμε για στοχευμένους ελέγχους που θα γίνονται με βάση το QR code που θα έχουν όλοι οι επιβάτες μπαίνοντας στη χώρα. Με βάση αυτό, θα έχει γίνει η επιλογή ποιους από αυτούς θα τεστάρουμε και σε 24 ώρες θα έχουμε τα αποτελέσματα για να μπορούμε να τα διαχειριστούμε».

exo-xardalias

 «Άνοιγμα του τουρισμού χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία»

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως στην κυβέρνηση υπάρχει άμεση προτεραιότητα στο θέμα της οικονομίας και του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς όμς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία.

«Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Αντιλαμβανόμαστε κι είναι άμεση προτεραιότητα το θέμα της οικονομίας και του ανοίγματος του τουρισμού αλλά αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση της δημόσιας υγείας και πάντα αισθανόμενοι την ανάγκη να είναι ξεκάθαρο ότι μας ενδιαφέρει να έρχονται οι ταξιδιώτες αλλά και ο γενικός πληθυσμός της χώρας μας να παραμείνει ασφαλής», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ντ. Μπακογιάννη: Γεμάτες οι πρώτες πτήσεις – Ποιος είναι ο στόχος

Στην σύσκεψη συμμετείχε και η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Ήδη οι πρώτες πτήσεις που έρχονται καταγράφονται γεμάτες. Ο στόχος μας είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να κρατήσουμε το καλό όνομα των Χανίων για να μπορέσουμε να προσδοκούμε του χρόνου στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Αν πετύχουμε το στόχο μας φέτος ένα ποσοστό των τουριστών που είχαμε πέρυσι να έρθει να επισκεφτεί τον τόπο μας θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα αυτό. Χρειάζεται προσοχή, επαγρύπνηση».

Δεύτερος… σταθμός για τον Ν. Χαρδαλιά το Ηράκλειο

Δεύτερος σταθμός για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά είναι το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Από τις 4 είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συσκέψεων του «Νίκος Καζαντζάκης» οι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων όπως ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας για την Κρήτη, υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Κώστας Λαγουδάκης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση