HomeΚΡΗΤΗΤο ψαροχώρι στα Σφακιά που μαγεύει με την άγρια και παρθένα ομορφιά του

Το ψαροχώρι στα Σφακιά που μαγεύει με την άγρια και παρθένα ομορφιά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τοπίο επιβλητικό. Πανύψηλοι απότομοι βράχοι που υψώνονται έως και 500 μέτρα πάνω από την ακτή και στη βάση τους, ανάμεσα στο γαλαζοπράσινο των νερών και το γκρι των βράχων, μια γαλανόλευκη πινελιά. Το Λουτρό Σφακίων.

loutro1Το Λουτρό, μπορεί να έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες λόγω του γάμου του εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο, αποτελεί ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» της Κρήτης που διαδίδεται από στόμα σε στόμα.

loutro2Οσοι το επισκέπτονται για πρώτη φορά, ζαλίζονται από την επιβλητική ομορφιά του τοπίου και όχι μόνο επιστρέφουν ξανά και ξανά για τις διακοπές τους εκεί, αλλά παρακινούν και τους υπολοίπους να το επισκεφθούν.

loutro3Το Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακίων στο άκρο του ακρωτηρίου Μούρι.

loutro4Στο χωριό μπορεί να φθάσει κανείς μόνο με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων, ή περπατώντας από το απότομο, παραλιακό, μονοπάτι που συνδέει τις δύο περιοχές.

loutro5Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας. Από το Λουτρό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και την Aνώπολη και να κάνετε τις βουτιές σας στον Τίμιο Σταυρό, το Περιβολάκι, τα Μάρμαρα, τα μαγευτικά Γλυκά Νερά.

loutro6

loutro7

loutro8

loutro9

loutro10

loutro11

loutro12

loutro13

loutro14

loutro15

loutro17

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση