HomeHL1-WorldΜητέρα Ελληνοαμερικανού θύματος αστυνομικής βίας: Το παιδί μου δεν έκανε τίποτα

Μητέρα Ελληνοαμερικανού θύματος αστυνομικής βίας: Το παιδί μου δεν έκανε τίποτα

Σάλος στη Νέα Υόρκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλο έχει προκαλέσει τόσο στην Νέα Υόρκη άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας με θύμα τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Ζαπάντη.

Ο Γιώργος Ζαπάντης δέχθηκε απανωτά χτυπήματα με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, από αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν, επειδή έπαιζε μέσα στο σπίτι του, με ένα σπαθί σαμουράι.  Το σοκ στην ελληνική ομογένεια αλλά και στο νησί καταγωγής του πατέρα του και της μητέρας του, την Κεφαλονιά, είναι τεράστιο.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος φέρεται να έπασχε από διπολική διαταραχή, ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του όταν κάποιος κάλεσε την αστυνομία ενημερώνοντας πως ο 29χρονος ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Γιώργου λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ της Κυριακής. Τον χτύπησε επανειλημμένα με όπλο τέιζερ, ο 29χρονος έπεσε αναίσθητος και λίγο αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ανακοπή καρδιάς.

Απαρηγόρητη η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι του γιου της, μέσα στο σπίτι τους. Ευχαριστεί ωστόσο αυτούς που σήκωσαν το κινητό τους και κατέγραψαν τις εικόνες, γιατί τώρα τουλάχιστον -σύμφωνα με την ίδια- μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχουν λόγια» είπε μιλώντας για την τραγωδία που βιώνει η μητέρα του θύματος Αθανασία Ζαπάντη μιλώντας στο thebest.gr και συνέχισε: «Να έχω έρθει από 17 χρονών, έφυγα για μία καλύτερη ζωή από το χωριό μου, έχω μεγαλώσει με αρχές, και να έχω έρθει εδώ και να δουλεύω, να ζω σκληρά».

Η κ. Ζαπάντη σημείωσε ότι έχασε τον άντρα της πολύ νέα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για να σημειωθεί το συγκεκριμένο περιστατικό. «Ούτε έκλεψε ούτε μαχαίρωσε ούτε χτύπησε ούτε έκανε τίποτα το παιδί μου», είπε η κ. Ζαπάντη και τόνισε ότι ευχαριστεί τον Θεό που «οι άνθρωποι από πάνω έβγαλαν τα βίντεο». Η ίδια εξέφρασε τη θλίψη της που δεν ήταν στο πλευρό του γιου της τις τελευταίες ώρες της ζωής του. «Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από το να χάσει μία μάνα το παιδί της έτσι», κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση