HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση της διοίκησης του ΟΛΗ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΗ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας στην Αθήνα, είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ  Μηνάς Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΗ ΑΕ  Ιωάννης Βαρδαβάς.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας  Αντώνης Καλούδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης  Γεώργιος Κουμπενάς, ο Ναυτιλιακός Πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης  Ιερόνυμος Γεωργίου, την δε Διοίκηση του ΟΛΗ συνόδευσαν η Υπεύθυνη Κρουαζιέρας στον ΟΛΗ ΑΕ  Κυριακή Καμπανά, και ο Δήμαρχος ΗρακλείουΒασίλης Λαμπρινός.

Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας κυρίως όμως το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο θέμα της κρουαζιέρας. Η εξέλιξη της κατάστασης με τον COVID – 19 φυσικά δεν άφησε αλώβητη την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση την κρουαζιέρα στην Κρήτη έναν από τους κύριους προορισμούς.

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής κ. Καλούδης όσο και ο Γραμματέας της Ενωσης κ. Κουμπενάς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις επιπτώσεις που επέφερε η κρίση και που διαπερνά τον κλάδο της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον  Ιερόνυμο Γεωργίου να αναφέρει ότι πολλοί είναι οι προορισμοί που χάνουν τις αφίξεις τους στον ελληνικό χώρο.

Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε από την Διοίκηση του ΟΛΗ ότι για να γίνουν ασφαλείς οι κρουαζιέρες περιμένουν τα νέα βελτιωμένα ιατρικά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας τα οποία θα είναι κοινά για όλους, για να μπορέσει η κρουαζιέρα να επανεκκινήσει και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

Επιπρόσθετα τονίστηκε από την Διοίκηση του ΟΛΗ ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου μπορεί να φιλοξενήσει και να δέσει με ασφάλεια ένα lay up πλοίο ή κρουαζιερόπλοιο.

Ο κ Παπαδάκης επισήμανε ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξή της βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, διατυπώνοντας την εκτίμηση του για νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Κλείνοντας την συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας επεσήμαναν την εποικοδομητική και άριστη συνεργασία η οποία συνεχίζεται διαχρονικά μέχρι σήμερα με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση