HomeHL-9Αναβρασμός στην Κρήτη για τα δωμάτια «καραντίνας» στα ξενοδοχεία

Αναβρασμός στην Κρήτη για τα δωμάτια «καραντίνας» στα ξενοδοχεία

«Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις μικρές μονάδες», αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβρασμός και έντονος προβληματισμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης εξαιτίας της νέας ΚΥΑ που αναφέρει ότι κάθε ξενοδοχείο θα έχει και δωμάτια «καραντίνας» για ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού.

Τι ορίζει η ΚΥΑ για τα ξενοδοχεία

Με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Η Κρήτη επιμένει στο ξενοδοχείο «καραντίνας»

Οι φορείς του νησιού επιμένουν στο να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο «καραντίνας» το οποίο και θα φιλοξενεί αυστηρώς τους τουρίστες που θα διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ακόμα και τώρα γίνονται ενέργειες και ασκούνται πιέσεις προκειμένου να προχωρήσει αυτό το πλάνο.

«Εμείς αυτό που είχαμε προτείνει ήταν ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών που θα γινόταν ξενοδοχείο καραντίνας με εκπαιδευμένο προσωπικό.

Γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι ατυχείς – κατά τ’ άλλα – επισκέπτες που ενδεχομένως θα έχουν κορωνοϊό θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Το βρήκαμε, το προτείναμε και τελικά δεν έγινε γιατί κάπου κόλλησε. Βγήκε τώρα αυτή η ΚΥΑ που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η χρονιά δεν ξεκινάει καλά.

«Δεν ξεκινάμε καλά. Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ήδη έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος με πολλά ξενοδοχεία να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει πίσω αυτό και να συνεννοηθεί με τους φορείς του τουρισμού  της Κρήτης για να βρεθεί άλλη λύση», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης επισημαίνει πως ακόμα και τώρα πιέζουν στο να γίνει το ξενοδοχείο καραντίνας έναντι του δωματίου απομόνωσης.

«Εμείς ήδη έχουμε κάνει κινήσεις κι έχουμε πιέσει για να γίνει ένα ξενοδοχείο «καραντίνας». Αυτός ήταν άλλωστε και ο σχεδιασμός και είχαμε κάνει τις προτάσεις μας. Ωστόσο αυτό πρακτικά κάπου κόλλησε και δεν έγινε πράξη. Εμείς επιμένουμε στο ξενοδοχείο «καραντίνα» και περιμένουμε μία απάντηση από το υπουργείο.

Αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί τρία ξενοδοχεία στο νομό Ηρακλείου και περιμένουμε να δούμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Η εφαρμογή της ΚΥΑ θα προκαλέσει προβλήματα στα μικρά τουριστικά καταλύματα

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης όπως φαίνεται δεν θα έχουν τεράστιο πρόβλημα αν εφαρμόσουν την συγκεκριμένα ΚΥΑ. Καταστροφικό όμως θα είναι για τα μικρά τουριστικά καταλύματα.

«Τα μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης μπορούν να κάνουν πράξη την ΚΥΑ και να έχουν δωμάτια απομόνωσης. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που θα είναι σχεδόν αδύνατο και ανέφικτο να κάνουν πράξη αυτήν την ΚΥΑ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Παράλληλα, ο κ. Βλατάκης εξήγησε: «Ένας παππούλης που έχει δέκα δωμάτια κάτω στον Κερατόκαμπο και του παρουσιαστεί ένα κρούσμα θα είναι υποχρεωμένος να το έχει δεκατέσσερις μέρες εκεί χωρίς να έχει λάβει πρωτύτερα καμία εκπαίδευση. Αυτό είναι πολύ δύσκολο».

Παράλληλα ο κ. Βλατάκης ανέφερε πως και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα έχουν προβλήματα γιατί «αν μαζευτούν τρία – τέσσερα κρούσματα και παραμείνουν εκεί για τόσες μέρες τότε θα στιγματιστεί το ξενοδοχείο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση