HomeΚΡΗΤΗΤο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη δωρεά του ιδρύματος «Νιάρχος»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη δωρεά του ιδρύματος «Νιάρχος»

Τι ζητούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σωματείο εργαζομένων διαχρονικά διεκδικούσε αυξήσεις στους μισθούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου μας εντάσσοντας όσους δουλεύουμε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στα ΒΑΕ.

Σε αυτό το τρίμηνο που πέρασε, πολλοί συμβασιούχοι συνάδελφοι μαζί με μόνιμους στελεχώσαμε μονάδες και τμήματα covid-19. Τα μέτρα προστασίας ήταν μετρημένα. Δίναμε κυριολεκτικά μάχη για να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα μπαίνουμε μέσα ασφαλείς σε όλες τις βάρδιες. Αυτό το τρίμηνο φάνηκε ότι κανείς δεν περισσεύει.

Εξαρχής είχαμε τονίσει ότι η δωρεά του ιδρύματος «Νιάρχος», σκοπό έχει τη διάσπαση και χειραγώγηση των συναδέλφων, γιατί σκοπό έχει το διαχωρισμό μας σε περισσότερο ή λιγότερο «εκτεθειμένους στον ιό», σε λιγότερο ή περισσότερο παραγωγικούς, σε καλούς ή κακούς, ικανούς και ανίκανους.

Εξαρχής είχαμε τονίσει ότι η «δωρεά» ήδη αξιοποιείται για να συγκαλυφθεί η κρατική ευθύνη για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, τόσο σε περιόδους επιδημίας όσο και σε «κανονικές συνθήκες».

Το «ευχαριστώ» της κυβέρνησης για αυτή την προσπάθεια εξακολουθεί να είναι η άρνησή της στο αίτημά για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία καλύπτουν ζωτικές ανάγκες στα νοσοκομεία.

Ως τώρα, ζητάμε το αυτονόητο: Δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις και ένταξή μας στα ΒΑΕ. Δεν ζητιάνεψε κανένας συνάδελφος για δωρεές από διάφορους επαγγελματίες «φιλεύσπλαχνους».

Η «δωρεά» του ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» έχει όρους συγκεκριμένους που έθεσε ο δωρητής και νομοθέτησε η κυβέρνηση ώστε να αποκλείονται δεκάδες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, συνολικά χιλιάδες πανελλαδικά, και να καλλιεργείται ο διαχωρισμός και η διαίρεση μεταξύ συναδέλφων.

Όμως κάποιοι από αυτούς που θα έπαιρναν την οικονομική ενίσχυση, τελικά αποκλείστηκαν άμεσα ή έμμεσα, με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από φιλανθρωπία, αλλά από την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών τους!

Το ΔΣ του σωματείου κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή τη διαδικασία των δωρεών λέγοντας ότι: «οι διάφοροι δωρητές, αν θέλουν να δώσουν κάτι, να το δώσουν σε όλους όσους ήταν στη δουλειά, με διαφάνεια».

Απαιτούμε:
-Αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
-Να χορηγηθεί το ποσό της δωρεάς σε όσους αυθαίρετα κόπηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση