HomePost ItΣτην Βουλή η για την προστασία των επιβατών από τις ακυρωμένες πτήσεις

Στην Βουλή η για την προστασία των επιβατών από τις ακυρωμένες πτήσεις

Με ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη σχετικά με την Διασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών από ακυρωμένες λόγω κορωνοϊού πτήσεις.

Η ερώτηση που λαμβάνει το χαρακτήρα επίκαιρης ερώτησης απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, και με την επισήμανση ότι παράλληλα με την προστασία των αερομεταφορών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των επιβατών.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης -που αρχικά έχουν συνυπογράψει και 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- επισημαίνεται ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται σε εκείνες τις χώρες που έχουν ζητήσει οι καταναλωτές να δέχονται υποχρεωτικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα κουπόνια των αεροπορικών εταιρειών αντί για επιστροφές χρημάτων με συγκεκριμένους όρους.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ΠΝΠ με την οποία θεσμοθετήθηκαν κουπόνια 18μηνης διάρκειας προσκρούει στην υπάρχουσα σχετική κοινοτική οδηγία που προστατεύει τα δικαιώματα των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια τους.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπενθυμίζει επίσης ότι η ίδια η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βάλεαν, έχει τονίσει σχετικά ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επεξεργαστούν λύσεις, ώστε αφενός να κάνουν τα κουπόνια περισσότερο ελκυστικά, αλλά συνάμα να επιτρέπουν στους επιβάτες να ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους για λήψη αποζημίωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

Για ποιο λόγο επιλέγει η χώρα μας να συντάσσεται με την θέση 12 κρατών- μελών για υποχρεωτική έκδοσης κουπονιών αντί για επιστροφές χρημάτων ζητώντας αλλαγή της κοινοτικής οδηγίας;

Με ποιο τρόπο διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των επιβατών ώστε να μην ζημιωθούν από την ακύρωση λόγω κορωνοϊού προγραμματισμένων πτήσεων;

Διαφήμιση
Διαφήμιση