HomeHL-9Σήμερα το τρίτο τεστ στον 21χρονο Σουηδό

Σήμερα το τρίτο τεστ στον 21χρονο Σουηδό

Ελήφθη δείγμα από συνεργάτιδα του 21χρονου μετά την εμπλοκή της σε τροχαίο την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αργά το βράδυ σήμερα θα υποβληθεί στο τρίτο τεστ ο 21χρονος που αποτελεί το 19ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα που μίλησε στο cretapost, τα αποτελέσματα του τεστ θα είναι γνωστά το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που ο 21χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην Κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων.

Να σημειωθεί ότι 0 21χρονος έχει υποβληθεί ήδη σε δύο τεστ τα οποία ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Μάλιστα ο νεαρός τον Μάιο, οπότε και είχε έρθει από την πατρίδα του στην Ελλάδα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο «Νίμιτς».

 

Το τροχαίο των συνεργατών του 21χρονου
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανιών μετά το τροχαίο που σημειώθηκε βράδυ Κυριακής στα Χανιά στον κόμβο του Πλατανιά στην ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο Σουηδοί, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι των Σουηδών εργάζεται στην ίδια εταιρία με τον 21χρονο, επίσης Σουηδό, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, από τη Σουηδέζα που τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε μετά το τροχαίο στο Νοσοκομείο ελήφθη επίσης δείγμα για τον ιό το οποίο ήταν αρνητικό.

Δεν έχει διασπείρει τον ιό

Εν τω μεταξύ αρνητικά ήταν και τα επτά τεστ των στενών επαφών του Σουηδού, Ήταν ουσιαστικά τα άτομα που ήταν σε καθημερινή επαφή μαζί του στα οποία έγινε το τεστ ιχνηλάτησης.

Η …διαδρομή του 21χρονου μέχρι την Κρήτη

Σύμφωνα με το ιστορικό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήρθε στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και απευθείας του έγινε το τεστ, όπως ίσχυε τότε σε όλες τις περιπτώσεις έλευσης από το εξωτερικό.

Αμέσως, δε ο νεαρός μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ο 21χρονος Σουηδός ήταν θετικός στον κορωνοϊό και παρέμεινε σε καραντίνα, ενώ τη μεθεπομένη, Πέμπτη 7 Μαΐου, η κατάστασή του έχρηζε νοσηλείας και έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ο 21χρονος πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, ενώ και το τεστ που του έγινε τότε ήταν αρνητικό και άμεσα μπήκε για εκ νέου 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.
Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε και ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε νέο τεστ που ήταν, ομοίως με τα τελευταία, αρνητικό.

Με ήπια συμπτώματα εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων

Από τότε και έως σήμερα, η πορεία του νεαρού Σουηδού παραμένει άγνωστη για τις αρχές, μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων, εκ νέου με συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για έναν 21χρονο με καταγωγή από τη Σουηδία ο οποίος εργάζεται σε εταιρία Τηλεπικοινωνιών στα Χανιά.

Ο 21χρονος εμφάνισε ήπια συμπτώματα και εισήχθη στο νοσοκομείο των Χανίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση