HomeHL-9Βατά τα θέματα στη Φυσική -Εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας στα Λατινικά

Βατά τα θέματα στη Φυσική -Εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας στα Λατινικά

Πανελλήνιες 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα του μαθήματος της Φυσικής (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για στις Πανελλήνιες 2020, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις.

Πανελλήνιες 2020: Βατά τα θέματα στη Φυσική

«Τα θέματα (δείτε εδώ) ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να αναλώνονται σε αυτές και όχι τόσο στο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα», είπε για τη Φυσική των Πανελληνίων 2020 στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κωνσταντίνος Σαχπατζίδης, φυσικός, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Όπως επεσήμανε, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2020, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα (δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής εδώ).

Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2020, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημείωσε ο κ. Σαχπατζίδης- οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά. Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, όπως είπε στο ο κ. Σαχπατζίδης, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολιάσει για τα θέματα της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2020: «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σαφή διατύπωση και κάλυπταν

πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Απαιτούσαν από τους μαθητές να έχουν εμπεδώσει τις αντίστοιχες ενότητες της διδακτέας ύλης της Φυσικής Β΄ Λυκείου

Εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στα Λατινικά

Σημειώνεται, ότι σήμερα εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2020 και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Σταυριανόπουλος, φιλόλογος και καθηγητής επίσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου, τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Αναλυτικά, οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς των Λατινικών στις Πανελλήνιες 2020 εδώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση