HomeHL-9Νέα στοιχεία για τους «7» που θησαύριζαν με… μαϊμού κολόνιες και προϊόντα

Νέα στοιχεία για τους «7» που θησαύριζαν με… μαϊμού κολόνιες και προϊόντα

Ο ρόλος του 37χρονου «εγκεφάλου» - Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους «7» που είχαν στήσει μία εγκληματική οργάνωση και θησαύριζαν διαθέτοντας στην αγορά «μαϊμού» κολόνιες και προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, «εγκέφαλος» της οργάνωσης ήταν ένας 37χρονος ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο.

Ο 37χρονος Ελληνολιβανέζος είχε στήσει αυτήν την εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι δεν του είχε κοπεί ούτε κλήση.

Η αποθήκη που μετατράπηκε σε… εργαστήριο παρασκευής «μαϊμού» κολόνιας

Ο 37χρονος φαίνεται πως είχε ενοικιάσει μία αποθήκη που βρίσκεται στην εθνική οδό Ηρακλείου – Μοιρών και την είχε μετατρέψει σε εργαστήριο παρασκευής «μαϊμού» κολόνιας.

Εκεί εργάζονταν άτομα που φαίνεται να συμμετέχουν στην εγκληματική οργάνωση, τα οποία είχε επιλέξει ο ίδιος, τα οποία έφτιαχναν τις «μαϊμού» κολόνιες.

Παράλληλα, η αποθήκη χρησιμοποιούνταν και για χώρο φύλαξης των υπόλοιπων «μαϊμού» προϊόντων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών μέσα στην αποθήκη/ εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πάνω από ένα εκατομμύριο γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρών αρωμάτων, 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης (που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη Παρασκευή αρωμάτων), κοντά στο ένα εκατομμύριο καπάκια και ένα εκατομμύριο βαποριζατέρ, κοντά στα 800.000 κουτιά συσκευασίες και χιλιάδες άλλα υλικά συσκευασία καθώς και 2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης.

Μάλιστα, την ώρα του ελέγχου οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα άτομα που έφτιαχναν κολόνιες μαϊμού οι οποίοι και συνελήφθησαν.

https://www.youtube.com/watch?v=8KPmB3mLi00&feature=emb_title

Από το «εργαστήριο» του Ηρακλείου στα… τουριστικά μαγαζιά όλης της Ελλάδος

Ο 37χρονος «εγκέφαλος» είχε στήσει μία καλά οργανωμένη επιχείρηση. Ο ίδιος είχε τον γενικότερο συντονισμό και τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, είχε συστήσει εταιρίες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι – όπως προέκυψε από την προανάκριση των αρχών – ο 37χρονος μετά την παρασκευή των «μαϊμού» αρωμάτων και προϊόντων στο Ηράκλειο τα διακινούσε σε τουριστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Εντυπωσιακά τα ευρήματα των αρχών στο σπίτι του 37χρονου

Τα ευρήματα των αρχών ήταν άκρως αποκαλυπτικά για την δράση τόσο του 37χρονου όσο και της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 37χρονου στο Ηράκλειο βρήκαν και κατάσχεσαν 635.800 ευρώ καθώς και χρηματικά ποσά άλλων χωρών και συγκεκριμένα: 4.906 γουάν Κίνας, 20 δολάρια Καναδά, 227 Lei Ρουμανίας, 375 λίρες Τουρκίας και 230 δολάρια Χονγκ Κόνγκ.

Εντύπωση προκαλεί πως στην κατοχή του ο 37χρονος είχε και 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών που φτάνουν τα 316.978 ευρώ!

Οι πρώτες ύλες και οι… δύο στην Αθήνα

Τις πρώτες ύλες ο 37χρονος τις προμήθευε από άλλες χώρες με την βοήθεια δύο ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο άνδρες που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές της πρωτεύουσας και τους συνέλαβαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης.

Μάλιστα, σε έρευνα που έκαναν στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αρώματα-μήτρες επώνυμων εταιριών, στάμπες επώνυμων εταιριών, σταμπωτικά μηχανήματα, σφραγίδες και μήτρες επώνυμων προϊόντων, 28 φιαλίδια (μεταλλικά, γυάλινα) με ενδείξεις διαφόρων επώνυμων αρωμάτων, 30 κλισέ σημάτων διαφόρων επώνυμων εταιριών, 55 φιλμ σημάτων επώνυμων αρωμάτων, 560 ετικέτες επώνυμων εταιριών και τιμολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Η’/Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση