HomeHL-9Βραβεύτηκε ταινία μαθητών από την Κρήτη – Στο Φεστιβάλ της Βαλένθια

Βραβεύτηκε ταινία μαθητών από την Κρήτη – Στο Φεστιβάλ της Βαλένθια

Κατέκτησε το βραβείο κοινού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μαθητική ταινία μικρού μήκους »SOSίβιο» που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γαλάνης και Νίκος Κωνσταντάκης με τα πρωτάκια του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων στην Κρήτη, κατέκτησε το Βραβείο Κοινού (Audience Award) στο 8ο Mostra internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival, το φημισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαλένθια.

Η ταινία άγγιξε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αλλά και τους θεατές που την παρακολούθησαν. Η εικόνα της Ντιάνας ως μικρής προσφυγοπούλας που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, συγκίνησε ενώ και οι υπόλοιποι λιλιπούτειοι συμμαθητές της κέρδισαν τις εντυπώσεις και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές κριτικές αλλά και ψήφους από το κοινό.

«Ένα βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών και ένα κίνητρο για εμάς τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και πάθος το λειτούργημά μας… Πιο σημαντικό είναι πως η εικόνα των μαθητών ενός μικρού επαρχιακού σχολείου της Κρήτης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διασπείροντας το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη.» τόνισε ο εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης της ταινίας Νικόλαος Γαλάνης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία μικρού μήκους με τον ευφάνταστο τίτλο που έχει ως θέμα της το προσφυγικό ζήτημα, διακρίνεται σε φεστιβάλ κινηματογράφου. Έχει προηγηθεί το Τιμητικό Βραβείο στο West Side Mountains Doc Fest καθώς και συμμετοχές σε Ευρώπη (Sarajevo Winter Festival 2019, Marano Ragazzi Spot Festival), Ασία (XXXV NPS INTERNATIONAL CHILDREN’S FILM FESTIVAL), Αφρική (Inshort Film Festival 2019) και Αμερική (FECEA – Festival de Cinema Escolar de Alvorada) μεταξύ άλλων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση