HomeHL-EconomyΣτις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους

Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους

Τρεις μήνες νωρίτερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις μήνες νωρίτερα θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 250.000 συνταξιούχους.

«Στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι, τον Σεπτέμβριο, προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη, που αφορά τους συνταξιούχους με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, η οποία προκύπτει, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης.

Επίσης, όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά. «Ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ είχε τιμωρήσει τους συνταξιούχους που εργάζονταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι, τον Οκτώβριο, προγραμματίζεται η καταβολή των αναδρομικών κύριων συντάξεων 12 μηνών.

«Εντός του Ιουλίου, θα γίνει η εφαρμογή και η υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», ενώ, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης.

Από τα 21 Ταμεία που αφορούν οι επιστροφές υπάρχουν και αναδρομικά που φτάνουν σε μέσο όρο στα 1.894 ευρώ, καθαρά μετά τον φόρο, που σημαίνει ότι στα εν λόγω Ταμεία (κυρίως τραπεζών) θα πληρωθούν και αναδρομικά πάνω από τον μέσο όρο με ποσά ακόμη και 2.500 ευρώ. Η απόφαση να δοθούν τρεις μήνες νωρίτερα τα αναδρομικά από τις αυξήσεις ενός 8μήνου στους δικαιούχους έχει «κλειδώσει», όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής μετά και το «πράσινο φως» που άναψε από το Μέγαρο Μαξίμου στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είχε κάνει τη σχετική εισήγηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση