HomeHL-SportsΜε άγχος και με πέναλτι στο 91′ έκανε σεφτέ ο ΠΑΟΚ

Με άγχος και με πέναλτι στο 91′ έκανε σεφτέ ο ΠΑΟΚ

Για ενα 45λεπτο οι «ασπρόμαυροι», βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με εύστοχες αλλαγές από τον Φερέιρα γύρισαν το ματς και νίκησαν με 3-1 τον ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζορίστηκε, ανησύχησε, αλλά πήρε τελικά το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ… Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ στην άδεια Τούμπα το βράδυ του Σαββάτου (20/6) και επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, για να φτάσει τους 56 βαθμούς και να συνεχίσει την προσπάθεια για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αποκαρδιωτικός στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου έμεινε και πίσω στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε εύστοχες διορθωτικές κινήσεις και η είσοδος των Τζόλη και Στοχ στο παιχνίδι αποδείχθηκε καταλυτική για να έρθει η ανατροπή και η τελική επικράτηση.

Χρειάστηκαν και το VAR οι Θεσσαλονικείς για να κερδίσουν, με τον διαιτητή Φωτιάδη να υποδεικνύει πέναλτι του Νάστου στον Άκπομ και να γίνει έτσι το 2-1 στο 90’+1, με την προσοχή να στρέφεται για την ώρα στη ρεβάνς Κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης (24/6) με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα ημιτελικά.

Ανέβηκε πολύ ο Ελ Καντουρί στο δεύτερο μέρος και ξεχώρισε για τους νικητές, με τους αξιόμαχους Ηρακλειώτες να το παλεύουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την τρίτη ήττα στα πλέι οφ.

Ο Νέιρα ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Σίμου, με αρκετά τρεξίματα Στάικος και Ζοάο Βίκτορ στη μεσαία γραμμή, στους 34 βαθμούς και σταθερά 6ος ο ΟΦΗ.

Δεν βλεπόταν στο πρώτο, τον βελτίωσαν οι αλλαγές στο δεύτερο…

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι εκτός τόπου και χρόνου, απόλυτα μπλοκαρισμένος από τους Κρητικούς που ήταν πολύ καλοί ανασταλτικά και με τον Φερέιρα να μην κρύβει τον προβληματισμό του.

Αδυνατούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά οι γηπεδούχοι και μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο απείλησαν, έχοντας δοκάρι με τον Ελ Καντουρί στο 40′ από μια περίεργη φάση πάντως και όχι από καλά οργανωμένη επίθεση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς στο 49′ ο Νέιρα εκμεταλλεύθηκε τη λανθασμένη αντίδραση του Πασχαλάκη σε μακρινό σουτ του Στάικου, με το 0-1 να αναγκάζει τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να κάνει άμεσα αλλαγές.

Έγινε φουλ επιθετικό το σχήμα με την ταυτόχρονη παρουσία στην ενδεκάδα των Άκπομ, Σβιντέρσκι και Τζόλη, με τον τελευταίο να δικαιώνει τον Πορτογάλο προπονητή και να φέρνει το ματς στα ίσα στο 58′ με ωραίο πλασέ στην κίνηση, για να δείξει γενικότερα ο νεαρός φορ πολύ καλά στοιχεία.

Εν συνεχεία, ήταν η σειρά του ξεχασμένου εδώ και πολλούς μήνες Στοχ να πάρει χρόνο συμμετοχής, με τον Σλοβάκο να συμβάλει επίσης στο να βελτιωθούν οι Θεσσαλονικείς, που πίεσαν για το 2-1 και τελικά τα κατάφεραν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άκπομ.

Ο Ελ Καντουρί στο 90’+9 σφράγισε το τρίποντο, με τον ΟΦΗ να μην αντέχει στην πίεση και γενικά πέρα από το γκολ ελάχιστες φορές φάνηκε απειλητικός, για να φύγει εντέλει ηττημένος από το γήπεδο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης του Συνδέσμου Καστοριάς με βοηθούς τον Δίπλαρη του Συνδέσμου Καρδίτσας και τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Φλώρινας. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας και βοηθός ο Μπαλτάς του Συνδέσμου Αχαΐας.

Κίτρινες: 84′ Τζόλης, 90’+5 Ελ Καντουρί – 43′ Μπράουν, 76′ Ζοάο Βίκτορ, 90′ Νάστος, 90’+5 Νέιρα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Εσίτι (76′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μπράουν, Κοροβέσης (64′ Δεληγιαννίδης), Νάστος, Κ. Γιαννούλης, Στάικος (83′ Νοικοκυράκης), Ζοάο Βίκτορ, Βαζ (64′ Ναμπί), Σεμέδο, Νέιρα (90’+5 Μάνος), Φιγκεϊρέδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση