HomeΕΛΛΑΔΑΡαντάρ και θερμικές κάμερες σε όλα τα θαλάσσια σύνορα

Ραντάρ και θερμικές κάμερες σε όλα τα θαλάσσια σύνορα

Τι είπε ο Γ. Πλακιωτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και θα προασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα, δηλώνει στο CNN Greece o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Πλακιωτάκης περιγράφει πώς η χώρα προετοιμάζεται έναντι του κινδύνου ενός για πιθανού θερμού επεισοδίου από την Τουρκία και τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες τα θαλάσσια σύνορα, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στη Κρήτη και στο Ιόνιο, θα ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο από θερμικές κάμερες και ραντάρ, με τα οποία εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα.

Είμαστε έτοιμοι δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις και προαναγγέλλει προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού το επόμενο διάστημα.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνει ότι οι έλεγχοι στα πλοία και τα πλωτά μέσα που μεταφέρουν πολίτες έχουν ενταθεί και με την ίδια ένταση θα γίνονται όλο το καλοκαίρι.

Επίσης, ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής τονίζει ότι μεγάλο κεφάλαιο που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες είναι τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου του, με τα οποία θεσμοθετείται στην ουσία συγκεκριμένο πλαίσιο για τη νησιωτική χώρα, ενώ έμφαση θα δοθεί τόσο στην δημόσια, αλλά κυρίως στην ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης και την πιθανότητα ανασχηματισμού ο Γιάννης Πλακωιτάκης απαντά: Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση