HomeΣΠΟΡ«Ζήσε Αθλητικά» με Κωνσταντίνο Τριγκώνη στην Ηλεία και Τάκη Φύσσα στα Χανιά

«Ζήσε Αθλητικά» με Κωνσταντίνο Τριγκώνη στην Ηλεία και Τάκη Φύσσα στα Χανιά

Συνεχείς οι τηλεπισκέψεις σε σχολεία, από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά».

Προχθές, Πέμπτη, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας και χτες, Παρασκευή, της πρώτης βάρδιας του 19ου  Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας CiscoWebexMeetings.

 

tilepiskepsi

Ο Ολυμπιονίκης μας, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, λοιπόν, μίλησε με τη δεύτερη βάρδια λειτουργίας της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας (την πρώτη βάρδια λειτουργίας είχε τηλεπισκεφθεί τις προάλλες ο Ολυμπιονίκης μπασκετμπολίστας, Κώστας Παπανικολάου) για την αθλητική του πορεία, τα ιδεώδη του αθλητισμού και για το άθλημά του, τηνιστιοπλοΐα, με τις τόσες επιτυχίες.

Τόνισε στους μικρούς μαθητές την αξία της συνεχούς προσπάθειας και έκλεισε τη συζήτηση μαζί τους με το μήνυμα «σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς»!

Αντίστοιχα, ο πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας, τηλεπισκέφθηκε την πρώτη βάρδια λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι δάσκαλοι έκαναν πληθώρα ερωτήσεων για την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Euroτο 2004.

Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ομάδαςαναφέρθηκε στα συναισθήματα και στις μοναδικές στιγμές που βίωσε στην Πορτογαλία, μεταφέροντάς τους το αίσθημα της νίκης.

Παράλληλα, επισήμανε τηναξία του σχολείου και συμβούλεψε τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Για την προσεχή εβδομάδα η ατζέντα δράσεων του «Ζήσε Αθλητικά», περιλαμβάνει τηλεπισκέψειςστη δεύτερη βάρδια λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων(Δευτέρα), στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά Λήμνου (Τρίτη) και στις δύο βάρδιες των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη (Τετάρτη και Πέμπτη).

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.
Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos), αλλά και των λογαριασμών του στα socialmedia:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Διαφήμιση
Διαφήμιση