HomeHL1-GreeceΝεκρό βρέφος στις Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο συγγενείς και μία ανήλικη

Νεκρό βρέφος στις Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο συγγενείς και μία ανήλικη

Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τρία άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο βρέφους που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής νεκρό σε αρδευτικό κανάλι στην Ηράκλεια Σερρών.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε βάρος, σύμφωνα με πληροφορίες, του παππού και του θείου του βρέφους, καθώς και σε βάρος μιας ανήλικης κοπέλας. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας:

«Σήμερα (19 Ιουνίου 2020) τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών, δηλώθηκε από ημεδαπό άνδρα η εξαφάνιση βρέφους ενός έτους περίπου.

Το βρέφος εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, μέσα σε αρδευτικό κανάλι, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου διέμενε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου, σε βάρος 2 συγγενικών προσώπων του βρέφους και ανήλικης ημεδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Το χρονικό της τραγωδίας στις Σέρρες με το νεκρό βρέφος

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν νεκρό εντοπίστηκε ένα βρέφος ενός έτους σε αρδευτικό κανάλι σε περιοχή της Ηράκλειας Σερρών. Το άτυχο αγοράκι βρέθηκε νεκρό κάτω από μια ξύλινη πόρτα, μέσα στο κανάλι.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, η αδερφή του αντιλήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ότι το παιδάκι έλειπε και τους ενημέρωσε. Αμέσως άρχισαν να ψάχνουν, ενώ δηλώθηκε η εξαφάνιση και στην αστυνομία.

Τελικά, νωρίς σήμερα το πρωί μία συγγενής βρήκε το παιδί μέσα στο κανάλι, πλάτους δυο μέτρων, κάτω από μία ξύλινη πόρτα. Όσον αφορά τους γονείς του, είναι έγκλειστοι σε φυλακές και το παιδί φέρεται να έμενε με την αδελφή του, η οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους του συνοικισμού, είναι ανήλικη, ή και με συγγενείς, όλοι τους Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για το τραγικό συμβάν, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το ποιος είχε την επιμέλεια του παιδιού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, συντάσσουν αυτή την ώρα την έκθεση από την αυτοψία, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν το άτυχο βρέφος φέρει τραύματα.

Για το περιστατικό μίλησε στις κάμερες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Ηράκλειας, Χρήστος Τσομπανίδης. Αφού εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του βρέφους, ο κ. Τσομπανίδης είπε ότι το συγκεκριμένο κανάλι «ήταν περιφραγμένο πολύ καλά. Αυτή την περίφραξη την αφαίρεσαν οι ίδιοι. Την έσπασαν, την έκλεψαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά. Θα το φτιάξουμε ξανά».

Δείτε φωτογραφίες του diktyotv από το κανάλι στο οποίο εντοπίστηκε το άτυχο βρέφος:

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση