HomeHL-WorldΝΑΤΟ: Ξεκινά έρευνα για την καταγγελία της Γαλλίας κατά της Τουρκίας στη Μεσόγειο

ΝΑΤΟ: Ξεκινά έρευνα για την καταγγελία της Γαλλίας κατά της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Επικίνδυνοι ελιγμοί από τουρκικώές φρεγάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για το περιστατικό που κατήγγειλε η Γαλλία με τουρκικές φρεγάτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον έλεγχο του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για αποστολές όπλων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Παρίσι ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε πρόσφατα στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη Μεσόγειο.

«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα ερευνήσουν για να διασαφηνίσουν την κατάσταση και να ρίξουν φως στο περιστατικό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από την συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι «αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί και να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη}. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, το ζήτημα τέθηκε από πολλούς συμμάχους.

Εχθές, πριν από την έναρξη των συνομιλιών, Γάλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στο περιστατικό παρενόχλησης του πλοίου, το οποίο ήταν σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή στη Μεσόγειο, από την Τουρκία καλώντας τη Συμμαχία «να μη στρουθοκαμηλίζει».

Επιπροσθέτως, ο Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε τη στήριξη του ΝΑΤΟ στην απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και τάχθηκε υπέρ «μιας ειρηνικής λύσης στη διαμάχη μέσω διαπραγματεύσεων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση