HomeHL-SportsΤον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή επιστροφή

Τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή επιστροφή

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα "ριχθεί" στις Ευρωπαϊκές μάχες ο ΟΦΗ σύμφωνα με τις ημερομηνίες της νέας περιόδου που ανακοίνωσε η UEFA. Τα ματς των προκριματικών θα είναι μονά και ο καθορισμός της έδρας θα γίνει με κλήρωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα είναι διαφορετική. Η UEFA έβγαλε το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τρία είναι τα πλέον περίεργα του προγράμματος. Το πρώτο έχει να κάνει με τα μονά νοκ άουτ ματς μέχρι τα πλέι οφ.

Το δεύτερο με το ότι δεν θα έχουν γίνει ακόμα οι τελικοί θα έχουν ξεκινήσει τα προκριματικά της επόμενης σεζόν. Και το τρίτο ότι επειδή η νέα Ευρωπαϊκή σεζόν ξεκινά πιο αργά (λόγω κορωνοϊού), η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε πιο «συμπυκνωμένη» μορφή σε σχέση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τις Ελληνικές ομάδες, ο πρωταθλητής θα αγωνισθεί στον 3ο προκριματικό γύρο (από το μονοπάτι των πρωταθλητών), ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό (από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών), ο τρίτος στον 3ο προκριματικό του Europa league και ο 4ος και ο 5ος στον 2ο προκριματικό του Europa.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο παίρνει το «καλό» εισιτήριο του Europa. Ουσιαστικά δηλαδή από τις Ελληνικές ομάδες τον Αύγουστο αγωνιστικές υποχρεώσεις (για τη νέα χρονιά) θα έχει μόνο ο 2ος της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΗ θα ριχθεί στη «μάχη» στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA έχει χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων για να ολοκληρώσει τα προκριματικά της. Κάτι που σημαίνει όλοι οι γύροι εκτός των πλέι οφ θα έχουν μονά ματς. Αναλυτικά οι ημερομηνίες των προκριματικών της νέας αγωνιστικής περιόδου στις δύο Ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις:

Champions League 2020-21
Πλέι οφ 1ου γύρου: 8 και 11 Αυγούστου
1ος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου
2ος προκριματικός: 25/26 Αυγούστου
3ος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου
Πλέι οφ: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Europa League 2020-21
Προκριματικά 1ου γύρου: 20 Αυγούστου
1ος γύρος: 27 Αυγούστου
2ος γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
3ος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
Πλέι οφ: 1 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, δήλωσε με αφορμή την απόφαση της UEFA να επιλέξει την Αθήνα ως τόπο συνάντησης της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

«H ΕΠΟ χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση της UEFA να επιλέξει την Αθήνα ως τόπο συνάντησης της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε επίπεδο ποδοσφαιριστών και συλλόγων, προκειμένου να βραβευθούν οι κορυφαίοι του 2020 και να γίνουν οι κληρώσεις του Champions League και του Europa League για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει έτσι από την χώρα μας. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια και να συνεργαστούμε με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση