HomeHL-9Πότε ανοίγει το Φαράγγι της Σαμαριάς

Πότε ανοίγει το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η πιθανή ημερομηνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης από τις αρμόδιες αρχές για τον καθορισμό του πρωτοκόλλου που θα ισχύει, συζήτησαν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλειο χώρο του Δασαρχείου Χανίων στη Χρυσοπηγή, ο βουλευτής συζήτησε με τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών τις προκλήσεις για το άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού, όπου τονίστηκε ότι, παρότι η ημερομηνία έναρξης πλησιάζει, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των περιπατητών και την εύρυθμη λειτουργία του Φαραγγιού.

Πιθανή ημερομηνία σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Δασαρχείου Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη είναι η 26η Ιουνίου, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο εκδόθηκε από τη Συντονίστρια Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Δείτε το υγειονομικό πρωτόκολλο για το άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς:

protokolo_faraggi_samaria1-1

protokolo_faraggi_samaria1-2

Για το ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα το Φαράγγι η κ. Σκλαβάκη είπε πως αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχε γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός, δεν υπήρχε υγειονομικό πρωτόκολλο και επίσης δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό. «Κυρίως όμως η καθυστέρηση οφείλεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο», τόνισε η κ. Σκλαβάκη.

Οι εργαζόμενοι πάντως βάζουν θέματα ασφάλειας σε περίπτωση που κάποιος από τους επισκέπτες αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας, εντός του φαραγγιού και πρέπει να μεταφερθεί εκτός για νοσηλεία.

Από την πλευρά του, και με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πολάκης είπε πως το φαράγγι ήταν δυνατόν να έχει ανοίξει νωρίτερα, σημειώνοντας μάλιστα, πως το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο δεν δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση.

polakis_sklavaki_dasarxeio-2

Τόνισε επίσης πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, και στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία του φορέα.

Ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την φετινή χρονιά, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποιεί την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού με ένα πρόγραμμα 1 δις, από το «μαξιλάρι» των 38 δις και επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα 500 εκατ. από το μεταφορικό ισοδύναμο, προκειμένου να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Πολάκης τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της καστανιάς και την διαδικασία της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς, αλλά και στο ζήτημα των δασικών χαρτών, για το οποίο είπε πως η κυβέρνηση, σταμάτησε αυτό που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, με την εκπόνηση των δασικών χαρτών, που ρύθμιζε τόσα θέματα σε σχέση με τις δασικές περιοχές. Και το έκανε αυτό γιατί όπως είπε «υπέκυψε στις πιέσεις διαφόρων συμφερόντων πανελλαδικά».

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση