HomeHL-SportsΑνώτερη η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από την Κρήτη και πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση

Ανώτερη η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από την Κρήτη και πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση

Προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και έχει το πάνω χέρι για την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1 πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής  η ΑΕΚ, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Όντας ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ένωση άλωσε το «Γεντί Κουλέ» και έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη.

Και αυτό διότι σε συνδυασμό με το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο, ανέβηκε στη δεύτερη θέση και στους 55 βαθμούς αφήνοντας τρίτο στους 53 τους Θεσσαλονικείς.

Κάτι που σημαίνει πως αν και πολύ νωρίς ακόμα, ο «Δικέφαλος» έχει το πάνω χέρι αναφορικά με το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη. Έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο, δημιούργησε αρκετές φάσεις ενώ παρουσιάστηκε και συμπαγής αμυντικά.

Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και γενικότερα βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Έτσι μοιραία ήρθε η ήττα που τους κράτησε στο μηδέν σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκομιδή βαθμών στο μίνι πρωτάθλημα.

Μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν το πάνω χέρι. Έβγαλαν διάθεση, πατούσαν καλύτερα και είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Αλμπάνη (8′) και Ολιβέιρα (21′, 31′) για να ανοίξουν το σκορ.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια όμως τα έκαναν… θάλασσα στην τελική πάσα.

Τελικά η υπεροχή της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα καρποφόρησε στο 42′ όταν ο Λόπες σέντραρε και ο Λιβάγια με κεφάλια έκανε το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί πλησίασαν στην ισοφάριση αλλά ο «κεραυνός» του Φιγκεϊρέδο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ορεξάτοι και στο δεύτερο μέρος, είχαν δύο καλά σουτ με τον Μάνταλο (46′, 48′) και στο 65′ διπλασίασαν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Βέρντε με φανταστικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-2.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να μην κινδυνεύει πέρα από ένα σουτ του Στάικου στο 85′ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Μπάρκας.

Ο Σιμάνσκι ήταν ξανά ο πολυτιμότερος των νικητών, με τον Πολωνό να τρέχει ασταμάτητα ενώ ουσιαστικός ήταν και ο Κρίστιτσιτς. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό ματς έκανε ο Μάνταλος ενώ αλάνθαστοι στα μετόπισθεν ήταν οι Βράνιες – Τσιγκρίνσκι.

Από πλευράς ΟΦΗ, ο μοναδικός που διακρίθηκε ήταν ο Μαρινάκης.

Διαιτητής ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας), με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Σαμοΐλη (Αθηνών). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και AVAR ο Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος ήταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων).

Κίτρινες: 45′ Μαρινάκης, 63′ Νέιρα, 73′ Κουτρουμπής – 45′ Λιβάγια, 45+2′ Ολιβέιρα, 52′ Κρίστιτσιτς, 60′ Σιμάνσκι, 79′ Σβάρνας (εκτός γηπέδου), 90+5′ Αραούχο

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79′ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Σακόρ (67′ Στάικος), Μεγιάδο, Μάνος (67′ Βαζ), Σεμέντο (79′ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (60′ Βέρντε), Λιβάγια (86′ Σβάρνας), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση