HomeHL-9Ποινικές διώξεις στους «10» της Μεσαράς – Πότε απολογούνται

Ποινικές διώξεις στους «10» της Μεσαράς – Πότε απολογούνται

Μία γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα το πρωί τα έντεκα άτομα τα οποία συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στη Μεσαρά.

Από τα έντεκα άτομα, το ένα – μία γυναίκα – αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα ενώ για τους υπόλοιπους δέκα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για ζωοκλοπές και άλλες κλοπές.

Στη συνέχεια τα δέκα άτομα οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για ν’ απολογηθούν.

Εξαιτίας του αριθμού των κατηγορουμένων οι απολογίες θα γίνουν σε… δόσεις και συγκεκριμένα οι πέντε πρώτοι θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρα και οι υπόλοιποι πέντε το πρωί της Τετάρτης.

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες, υποθέσεις ζωοκλοπής και κλοπής οχημάτων

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, από την αστυνομική επιχείρηση στη Μεσαρά οι αρχές εξιχνίασαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, 4 υποθέσεις ζωοκλοπής καθώς και 4 κλοπές οχημάτων.

Μάλιστα, η δικογραφία που βρίσκεται στα γραφεία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών αφορά 13 συνολικά άτομα και είναι ογκωδέστατη.

Oι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο σε σπίτια, χωράφια και ποιμνιοστάσια συγκεκριμένων ανθρώπων της περιοχής μετά από στοιχεία που είχαν για παράνομη δράση, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Οι έρευνες των αρχών

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Ηρακλείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής εκ των οποίων συνελήφθησαν 11 άτομα.

Συγκεκριμένα ύστερα από την πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους παραπάνω δράστες είχαν εμπλακεί στην αφαίρεση τεσσάρων Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, από την ενδελεχή προανάκριση και την αναλυτική διερεύνηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση