HomeHL-9Εκπνέει ο χρόνος για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Εκπνέει ο χρόνος για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Ανοιχτή η Ένωση Ηρακλείου για τους αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λήγει στις 15 Ιούνη η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, ενώ αν κάποιος επιχειρήσει να προχωρήσει στην εν λόγω διαδικασία εκπρόθεσμα θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει μια ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο για όσους έχουν πολύ σοβαρό λόγο και δεν θα προλάβουν να καταθέσουν τα χαρτιά.

Η Ένωση Ηρακλείου είναι ανοιχτή σήμερα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα για σήμερα, το κεντρικό κατάστημα της, στην Λ. 62 Μαρτύρων, θα είναι ανοιχτό από τις 07.30 έως τις 21.00.

Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ο φάκελος που θα κατατεθεί στην Ευρώπη για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καταστροφή που υπέστησαν στην ελαιοπαραγωγή τους, την περσινή χρονιά.

Η αποστολή του στην Ε.Ε. και η απόφαση από εκεί θα καθορίσει και την αποζημίωση ή όχι των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που έγιναν περυσι στα λιόφυτα

Εν τω μεταξύ όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα καταβληθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα το ποσό της προκαταβολής που θα δοθεί αναμένεται να είναι μεγαλύτερη!

Συγκεκριμένα θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες το 80% της βασικής ενίσχυσης, μέχρι τις αρχές Αυγούστου το αργότερο, την στιγμή που πέρυσι τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί τον Οκτώβρη και ήταν κατά 10% λιγότερα.

Οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά το τέλος της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που λήγει στις 15 Ιούνη. Από εκεί και μετά θα υπάρξει μια ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο για όσους έχουν πολύ σοβαρό λόγο και δεν θα προλάβουν να καταθέσουν τα χαρτιά.

Τέλος να πούμε ότι στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ο φάκελος που θα κατατεθεί στην Ευρώπη για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καταστροφή που υπέστησαν στην ελαιοπαραγωγή τους, την περσινή χρονιά.

Η αποστολή του στην Ε.Ε. και η απόφαση από εκεί θα καθορίσει και την αποζημίωση ή όχι των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που έγιναν περυσι στα λιόφυτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση