HomeHL1-WorldΚορωνοϊός: Η Βραζιλία είναι πλέον δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία είναι πλέον δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων και στη Χιλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βραζιλία μετατράπηκε χθες Παρασκευή στη 2η χώρα της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς ο συνολικός απολογισμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην COVID-19 έφθασε τους 41.828, ξεπερνώντας αυτόν που καταγράφεται επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, σημειώθηκαν 909 νέοι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σε 24 ώρες.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν επίσης 25.982 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 828.810 στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι 365.063 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση όμως αμφισβητούνται από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, που φοβούνται ότι ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα δεκαπλάσιος, αν όχι δεκαπενταπλάσιος.

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων και στη Χιλή

Οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τους χειρότερους αριθμούς μέχρι τώρα όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, 222 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.754 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

«Η κατάσταση στη χώρα μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, πάνω απ’ όλα στην μητροπολιτική περιοχή» της πρωτεύουσας Σαντιάγο, δήλωσε ο Αρτούρο Σουνίγα, υφυπουργός Υγείας.

Συνολικά η χώρα της Λατινικής Αμερικής καταμετρά 2.870 θανάτους επί συνόλου 160.846 κρουσμάτων μόλυνσης αφότου καταγράφηκε το πρώτο, την 3η Μαρτίου.

Η εξάπλωση συνεχίζεται στη χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων παρά τον περιορισμό που επιβλήθηκε στα επτά εκατομμύρια των κατοίκων του Σαντιάγο πριν από σχεδόν έναν μήνα.

Στις πόλεις Βαλπαραΐσο και Βίνια δελ Μαρ, 150 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, επιβλήθηκαν επίσης μέτρα περιορισμού, όπως και σε αρκετές άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν εντελώς γεμάτες, πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος. Κατά τον Σουνίγα, στις ΜΕΘ βρίσκονταν 1.391 ασθενείς χθες Παρασκευή, οι 372 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

504 θάνατοι και θλιβερό ρεκόρ με 5.222 μολύνσεις σε μία μέρα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 504 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 16.448 νεκρούς επί συνόλου 139.196 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τονίζουν πως ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση