HomeΣΠΟΡ« Η Μεσαρά να γίνει ένας αθλητικός προορισμός για αθλητές – τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου»

« Η Μεσαρά να γίνει ένας αθλητικός προορισμός για αθλητές – τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου»

Τι δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης από τον Δ. Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και όλο το δημοτικό συμβούλιο, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που αναπτύσσει με τους δήμους του Ν. Ηρακλείου και με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να εξεταστούν πιο συγκροτημένα θέματα αθλητισμού, αναπτυξιακά θέματα, τοπικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα υποδομών και αναπτυξιακών έργων που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αθλητισμού.

Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση για θέματα που αφορούν στο Δήμο, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εξάλειψη παθογενειών προς όφελος των δημοτών.

Το κοινό όραμα τους για την ανάπτυξη στη Μεσαρά τόσο σε επίπεδο αθλητικών υποδομών, όσο όμως και ευρύτερα, παρουσίασαν στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο όραμα του Παραολυμπιονίκη κ. Μανώλη Ορφανουδάκη για τη δημιουργία ενός Camp ΑμεΑ με παράλληλη δημιουργία ξενώνων για υποστήριξη προπονήσεων στον Αφραθιά, και για το οποίο όπως είπε έχει εγκριθεί η πρώτη φάση και προχωρούμε ολοταχώς για τη δεύτερη φάση που θα περιλαμβάνει δημιουργία γηπέδου 5*5, δημιουργία στίβου (σε μορφή περιπατητής διαδρομής) και κατασκευή σπιτιών για την φιλοξενία των οργανωμένων ομάδων προετοιμασίας.

Ο Υφυπουργός κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα έργα που δρομολογούνται μέσα από το Πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών για τα οποία αναμένεται η έγκριση και πιο συγκεκριμένα για την κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών, ύψους 744.000€ και του Αθλητικού Κέντρου Ζαρού, ύψους 456.000€.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε την έργο κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, ύψους 2.890.000€, το οποίο έχει εγκρίνει και για το οποίο αναμένεται η έγκριση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης «στόχος μας είναι, ο νότος του Ηρακλείου, η Μεσαρά, να αποτελέσουν εκτός από τουριστικό πόλο και πόλο έλξης αθλητών που θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και όχι μόνο».

Αναφορικά με το σχεδιασμό Β’ φάσης του Υπουργείου, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε το ζήτημα δημιουργίας σύγχρονου κέντρου ξιφασκίας στη Μεσαρά και υποστήριξε ότι μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του μέσω του μοντέλου«μπαλόνι» αρκεί να παραχωρηθεί το οικόπεδο από τον Δήμο. Μάλιστα ειδική αναφορά έκανε στην Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας «που είναι από τους πιο ενεργούς και με επιτυχία συλλόγους στην Ελλάδα.

Επιπλέον ανέφερε πως ήδη υπάρχει συνεργασία με το Δήμο, όπου αναμένεται η σχετική μελέτη εργασιών επισκευής, προκειμένου το στάδιο Μοιρών να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ασφαλές στάδιο, το οποίο όπως ειπώθηκε στη συνάντηση θα μπορούσε να αποτελέσει και την έδρα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης του νομού.

Ακόμη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στα ορεινά του Δήμου, στο Ζαρό, με έδρα την Ιερά Μόνη Βροντησίου και τις Καμάρες. Όπως υπογράμμισε η μορφολογία της περιοχής είναι καταλληλότατη για τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες και μπορεί να προσελκύσει τουρίστες – αθλητές όλες τις εποχές του χρόνου στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά στο Φράγμα Φανερωμένης ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο όραμα δημιουργίας ενός σύγχρονου κωπηλατοδρομίου, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κρήτη και η δημιουργία του θα μπορούσε να προσελκύσει αθλητές- τουρίστες για τις προπονήσεις τους.

Κλείνοντας, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υπέρβαση εμποδίων και προβλημάτων ενώ δήλωσε πως «η σημερινή σύσκεψη δεν είναι ένας απολογισμός, αλλά ενημέρωση και συντονισμός ενεργειών για να πετύχουμε η Μεσαρά εκτός από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση