HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Οι αποφάσεις για τις μάσκες στην Ευρώπη, δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα

Γερμανία: Οι αποφάσεις για τις μάσκες στην Ευρώπη, δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα

Ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης στον τομέα της Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρώπη έχει ανάγκη να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στην τροφοδοσία της με προστατευτικές μάσκες και ορισμένα φάρμακα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Αυτό δεν συνιστά αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης – αφορά στην εύρεση του σωστού βαθμού παγκοσμιοποίησης», δήλωσε ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

«Σε ό,τι αφορά τις μάσκες και ορισμένα φάρμακα, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν πρέπει να καταστήσουμε εαυτούς πλήρως εξαρτημένους από την παγκόσμια αγορά. Οι αποφάσεις για το αν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στην Βαρσοβία, το Αμστερνταμ και το Βερολίνο δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα», προειδοποίησε ο υπουργός υγείας στη Γερμανία.

Είναι ενδεικτικό πως τις αρχές του Απρίλη και μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού για την Ευρώπη, η Κίνα είχε εξάγει ήδη 4 δισεκατομμύρια μάσκες σε όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η πανδημία του κορονοϊού έδειξε ότι η Ευρώπη είναι υπερβολικά εξαρτημένη από άλλες χώρες για ορισμένες ιατρικές προμήθειες και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργασθούν για την περαιτέρω διαφοροποίηση των διεθνών προμηθευτικών αλυσίδων.

Ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης στον τομέα της Υγείας

Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν είχαν προτείνει, παράλληλα με το ταμείο Ανάπτυξης και τη δημιουργία κοινών αποθεμάτων ιατρικού υλικού για την Ευρώπη, αλλά και στο ερευνητικό πεδίο. Οι δύο ηγέτες επιθυμούν να αυξήσουν την ικανότητα της ΕΕ στην έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών.

«Η Ευρώπη πρέπει να ξέρει να είναι λιγότερο αφελής» είπε αναφορικά με τις δυσκολίες που προέκυψαν μπροστά στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού ο Εμανουέλ Μακρόν που μίλησε για κοινή στρατηγική αυτονομίας της βιομηχανίας της υγείας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση