HomeΕΛΛΑΔΑΞεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας»

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας»

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε οποιοδήποτε σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή  ότι ίσως έχει σκοπό να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα και για ύφεση τα λουκέτα και την ανεργία.

Αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Παρουσιάσατε τραγική κατάσταση στην οικονομία. Έχετε καταλάβει ότι ο πλανήτης περνάει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30; Ποιος είπε ότι σήμερα η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ καλή; Η κρίση είναι παγκόσμια. Αφορά όλους και όλοι θα κριθούμε απολογιστικά. Όλοι κρινόμαστε από τις πολιτικές μας, τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Και κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας στον κ. Τσίπρα: Κλείνω με μια αναφορά στον εφιάλτη σας. Δίνετε την εντύπωση ότι ξυπνάτε κάθιδρος το βράδυ και λέτε τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές, αυτός είναι ο πανικός σε σας και στα στελέχη σας. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα μπορώ να αποκαταστήσω την ηρεμία του ύπνου σας και να σας πω ότι θα πάτε άνετα διακοπές το καλοκαίρι. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Μπορείτε να μην έχετε αυτή την ανησυχία η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο που προτίθεται να επενδύσει. Θα κάνουμε κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμά μας αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του θα υλοποιηθεί

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορούμε να έχουμε πρόσθετα και σημαντικά κεφάλαια στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το μεγάλο μετασχηματισμό τον οποίο τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Επομένως μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας άνετα και να ξαναδώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023 μέχρι τότε έχετε ακόμα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση».

Λίγο νωρίτερα ο κύριος Τσίπρας είχε πει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Πηγαίνετε σε εκλογές να δείτε τι έχετε να πάθετε και πως θα σταθούν απέναντι σας όλοι αυτοί που σήμερα σας υποστηρίζουν επειδή είστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία. Μόλις κάνετε αυτό το απονενοημένο διάβημα θα δείτε που θα πάνε οι δείκτες της οικονομίας και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση