HomeHL-GreeceΕνταση για την απόφαση του Eurogroup -Μητσοτάκης σε Τσίπρα

Ενταση για την απόφαση του Eurogroup -Μητσοτάκης σε Τσίπρα

«Εχουν δίκιο ο κόσμος, ο Κοτζιάς και οι δικοί σας που σας λένε ψεύτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τελευταία απόφαση του Eurogroup ανέβασε στο κατακόρυφο την ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον πρωθυπουργό αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το κυβερνητικό επιτελείο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ισχυρίστηκε ότι με την απόφαση του Eurogroup η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πλεονάσματα το 2021, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να τον χαρακτηρίσει ψεύτη.

Ενταση Μητσοτάκη-Τσίπρα για την απόφαση του Eurogroup

«Τι λέει η απόφαση του Eurogroup, κ. Τσίπρα; Εκτιμούμε ότι θα επιστρέψουμε σε πλεόνασμα το 2021, αλλά υπάρχει μία φράση ακόμα. Έρχεται το Eurogroup και λέει ότι επιβεβαιώνουμε πως ο κανόνας αυτός, των πλεονασμάτων δηλαδή, αν υπάρχει ανάγκη δεν θα ισχύει ούτε το 2021 και έρχεστε εδώ και λέτε ψέματα για ακόμα μια φορά και μετά απορείτε γιατί σας λέει όλος ο κόσμος ψεύτη», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέτε ψέματα, ψεύτη σας λέει και ο κ. Κοτζιάς, και οι δικοί σας συνάδελφοι σας λένε ψεύτη. Ντροπή σας, κ. Τσίπρα, να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα παραπλανώντας την εθνική αντιπροσωπεία και λέγοντας συνειδητά ψέματα στους βουλευτές και στον ελληνικό λαό. Είναι η τέταρτη φορά που έρχεστε στη Βουλή ψευδόμενος για έγγραφα που εσείς έχετε καταθέσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του τοποθέτηση είχε αναφέρει ότι «στο Eurogroup λένε ότι δεσμευτήκατε για πλεόνασμα το 2021 και για δέσμευση για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο τέλος Ιουλίου. Αν θέλετε με αυτό το χαρτί του Eurogroup να πανηγυρίζετε, πρέπει να μπούμε σε βαθύ στοχασμό για το τι μέλλει γενέσθαι και το τι έρχεται».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση