HomeHL-9Τα 4 νέα μέτρα Μητσοτάκη για την οικονομία

Τα 4 νέα μέτρα Μητσοτάκη για την οικονομία

Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού».

«Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών, και αν χρειαστεί αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί και για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το ζήτησαν πολλοί επιχειρηματίες και πείστηκα ότι έτσι πρέπει να γίνει, ήταν ένα δίκαιο αίτημα», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021».

«Μπορώ ακόμη να ανακοινώσω ότι έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώσουν τις φετινές τους υποχρεώσεις σε οκτώ μηνιαίες, αντί τριών διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε οκτώ δόσεις αντί έξι μηνιαίων και οι ιδιοκτήτες σε έξι αντί πέντε», είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Ομως επανερχόμαστε και σε μία λογική επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων, έτσι όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές τους υποχρεώσεις θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση