HomeHL-GreeceΤσίπρας: «Θα τα ρίξετε όλα στον κορωνοϊό -Είχατε βυθίσει την οικονομία σε ύφεση από τον Οκτώβριο»

Τσίπρας: «Θα τα ρίξετε όλα στον κορωνοϊό -Είχατε βυθίσει την οικονομία σε ύφεση από τον Οκτώβριο»

Σκληρή κριτική στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στην οικονομική της πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την ότι οι αρνητικές επιδόσεις είχαν σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2019. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει λάβει για την κρίση και ζήτησε ένα εμπροσθοβαρές δίχτυ ασφαλείας.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι είχε βυθίσει τη χώρα στην ύφεση από τον Οκτώβριο του 2019 και τώρα κρύβεται πίσω από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Δίνετε πολύ λίγα, πολύ αργά» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τον εργαζομένων.

«Έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε την κρίση ως ευκαιρία βαθιάς αναρδιάρθρωσης στην επιχειρηματικότητα και την εργασία» κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, ενώ τόνισε «στα δημόσια ταμεία δεν σας αφήσαμε λεφτόδεντρα αλλά τους καρπούς από τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην εικόνα που είχε η ελληνική οικονομία πριν το πλήγμα του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «πετύχατε μέσα σε τέσσερις μήνες, τον Οκτώβρη του 2019 να τη βυθίσετε σε ύφεση. Δεν είναι κατόρθωμα του κορωνοϊού είναι επίτευγμα και επιτυχία δική σας. Το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα με τη χειρότερη επίδοση στην οικονομία».

«Η πανδημία του κορωνοϊού σας βόλεψε σε σχέση με τις επιδόσεις σας στην οικονομία. Τώρα θα τα ρίξετε όλα εκεί» τόνισε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση