HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: Ο Μπασάρ αλ Ασαντ διόρισε νέο πρωθυπουργό

Συρία: Ο Μπασάρ αλ Ασαντ διόρισε νέο πρωθυπουργό

Βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, απέπεμψε τον πρωθυπουργό Ιμάντ Χαμίς, ο οποίος κατείχε το αξίωμα αυτό από το 2016, διορίζοντας στη θέση του τον Χουσέιν Αρνούς.

Ο Σύρος πρόεδρος, αναφέρει η ανακοίνωση της συριακής προεδρίας, εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο «απαλλάσσει των αρμοδιοτήτων του τον πρωθυπουργό Ιμάντ Μοχάμεντ Ντιμπ Χαμίς». Ο Χουσέιν Αρνούς, μηχανικός στο επάγγελμα, ήταν μέχρι τώρα υπουργός Υδάτινων Πόρων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν τους λόγους της αποπομπής του πρωθυπουργού σε μια χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση, με το νόμισμα της να υφίσταται συνεχείς υποτιμήσεις το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να επιδεινώνεται η ζωή των πολιτών.

9,3 εκατ. πολίτες στη Συρία στα όρια του υποσιτισμού

Περίπου 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας στην εμπόλεμη Συρία, έγινε γνωστό από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στα μέσα Μαΐου ένα επίπεδο ρεκόρ, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Εννέα χρόνια πολέμου, τα τρόφιμα πωλούνται σε τιμές ρεκόρ και τώρα η Covid-19 ώθησε τις οικογένειες στη Συρία εκτός των ορίων τους» υπογραμμίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα υπολογίζει ότι 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας», επισημαίνει ο οργανισμός, που κάνει λόγο για ένα επίπεδο «ρεκόρ». Μόλις πριν από 6 μήνες, 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι βίωναν την επισιτιστική ανασφάλεια, υπενθυμίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Συρία

Περισσότεροι από 40 στρατιώτες και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία τις τελευταίες ημέρς, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος απέκρουσαν την επίθεση μιας ομάδας που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μαχητικά βομβάρδισαν πολλά χωριά στην περιοχή αυτή, που ελέγχεται από τους αντάρτες, για πρώτη φορά αφότου σταμάτησαν οι συγκρούσεις, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, πριν από τρεις και πλέον μήνες. Η εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν η Μόσχα και η Άγκυρα τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση