HomeHL-Economy«Συν-Εργασία»: Αλλα 192 εκατ. ευρώ βάζει η κυβέρνηση

«Συν-Εργασία»: Αλλα 192 εκατ. ευρώ βάζει η κυβέρνηση

Καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε βελτιωτική παρέμβαση στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» προχώρησε η κυβέρνηση με ρύθμιση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «αναλαμβάνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί από τις επιχειρήσεις – εργοδότες, κατ΄εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2020, η καταβολή κατά ποσοστό 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται».

Η επιπλέον δαπάνη είναι ύψους 192 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Σημειώνεται ότι τη σχετική ρύθμιση είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με σχετική δήλωση.

Μητσοτάκης: Ενισχύουμε το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Παράλληλα, αναφορά στην ενίσχυση του προγράμματος έκανε, χθες και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων της ΝΔ«Προσθέτουμε σχεδόν ακόμα 200 εκατομμύρια στη χρηματοδότηση Συν-Εργασίας, έτσι ώστε το κράτος να καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών που υπό κανονικές συνθήκες θα βάρυναν τον επιχειρηματία. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε το πρόγραμμα της Συν-Εργασίας ακόμα πιο ελκυστικό για επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο της πιο ευέλικτης απασχόλησης, χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι ίδιοι με την πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους οι οποίοι στην πράξη θα δουλεύουν το μισό χρόνο αλλά -το τονίζω- θα αμείβονται σχεδόν με τις πλήρεις απολαβές τους.  Το πρόγραμμα αυτό σε πρώτη φάση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών θα τρέξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου και εφόσον το κρίνουμε απαραίτητο είμαστε διατεθειμένοι να το επεκτείνουμε και για το μήνα Αύγουστο, αλλά αυτό θα μας το υποδείξει τελικά η ίδια η  αντίδραση της αγοράς. Άρα, ξέρουμε, ότι η κρίση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, παρά ταύτα οφείλω να επισημάνω ότι η ύφεση το πρώτο τρίμηνο ήταν η χαμηλότερη στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία μπήκε με ορμή, συναντήθηκε με ορμή, με ταχύτητα, την οποία είχε ήδη πριν την υγειονομική κρίση. Προφανώς το δεύτερο τρίμηνο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό μας, πάντα με ασφάλεια, προσδοκώντας όμως να σώσουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση