HomeΚΡΗΤΗΑγωνιστική κινητοποίηση για να σωθούν οι ακτές μας

Αγωνιστική κινητοποίηση για να σωθούν οι ακτές μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεσή της στο ξεπούλημα της ακτής Καρτερού εξέφρασε η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Χερσονήσου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης πολιτών της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΞΕΝΙΑ Καρτερού.

Όπως τόνισε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της κίνησης Γιώργος Χαλκιαδάκης η ακτή Καρτερού είναι για πολλά χρόνια χώρος θαλάσσιου μπάνιου, περιπάτου και αναψυχής για χιλιάδες πολίτες και έτσι πρέπει να παραμείνει. Είναι χώρος με σπουδαία αρχαιολογικά ευρύματα και κοσμείται από το -δυστυχώς εγκαταλειμένο- ΜΟΤΕΛ ΞΕΝΙΑ, ένα σημαντικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, ένα κτήριο που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο και αποτελεί δείγμα της κρατικής προσπάθειας εκείνης της εποχής για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών στη χώρα μας.

Όλα τούτα, τόνισε, είναι κοινωνική και δημόσια ιδιοκτησία και έτσι πρέπει να παραμείνουν, δεν πρέπει να βγουν στο σφυρί και να παραδοθούν, ως βορά, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το ιδιωτικό κέρδος που θα δημιουργήσουν μια ακτή περίκλειστη και αποκλεισμένη αλλά και δυσμενείς συνθήκες για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες -για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν- των αυτοδιοικήσεων που εμπλέκονται στην περιοχή αναφέροντας ότι σήμερα είναι αναγκαίο ένα πλατύ, δυναμικό, διεκδικητικό λαϊκό κίνημα, ένα μεγάλο αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο, με τη συμμετοχή και των νέων αυτοδιοικητικών αρχών που θα ακυρώσει το ξεπούλημα και θα απεντάξει την έκταση –αλλά και την έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών-από το ΤΑΙΠΕΔ. Ένα εκατομμύριο τετραγωνικά γης και ακτών οδηγούνται προς εκποίηση στην περιοχή μας και δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς, τόνισε.

Καυτηρίασε τέλος τη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου για τις αδιαφανείς συζητήσεις με το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ και αναρωτήθηκε τι σκοπό έχει η  εκ νέου επίσκεψη της εκεί και η συζήτηση μαζί τους. Οι άνθρωποι έχουν σκοπό να πωλήσουν και εμείς πώς μπορούμε και  συνδιαλεγόμαστε μαζί τους, νομιμοποιώντας τα σχέδια τους, αναρωτήθηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση