HomeHL-9Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα – 12 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα – 12 διασωληνωμένοι

Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

11 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα και κανένας νέος θάνατος την Τετάρτη. Δώδεκα ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.068, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες. 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 διασωληνωμένοι από τον κορωνοϊό

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, 2 περισσότεροι σε σχέση με χθες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 5 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας νέος θάνατος από τον κορωνοϊό

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος σχετιζόμενος με τον κορωνοϊό, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) από τα θύματα ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στην Ξάνθη με νέα κρούσματα σε Δημοτικά

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα, την ίδια ώρα που 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει το σάιτ fonitisxanthsis, συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον δήμο Ξάνθης, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία (καθηγητής αγγλικών, σύμφωνα με πληροφορίες) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λαμία

Στο κόκκινο η αγωνία για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας μετά τα οκτώ συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα τελευταία τέσσερα κρούσματα αφορούν σε πενταμελή οικογένεια η οποία έμενε δίπλα στην οικογένεια του ηλικιωμένου που επέστρεψε από την Αμερική και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μαζί με τη σύζυγο, την κόρη και τον εγγονό του.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το μόλις δύο μηνών βρέφος της οικογένειας που είναι γείτονες του ηλικιωμένου, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, αποφασίστηκε να διακομιστεί το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγός της και τα δύο ακόμη μικρά παιδιά τους. Από αυτά το αγοράκι είναι επίσης θετικό στην covid-19 ενώ για το κοριτσάκι το τεστ θα επαναληφθεί μετά από 24 ώρες και αναμένεται να είναι επίσης θετικό, αναφέρει το lamiareport.gr.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση