HomeHL1-GreeceΑκάρ: Οι Έλληνες, αριθμητικά, δεν είναι δυνατόν να πολεμήσουν με την Τουρκία

Ακάρ: Οι Έλληνες, αριθμητικά, δεν είναι δυνατόν να πολεμήσουν με την Τουρκία

Λεκτικό ατόπημα Παναγιωτόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επιθετική ρητορική επιμένει η Αγκυρα, με τον Χουλουσί Ακάρ να συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο A haber, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για στρατιωτική σύγκρουση αν χρειαστεί τόνισε: «Ας το πω έτσι, είναι ένα λεκτικό παραπάτημα. Εγώ δεν πιστεύω – και θέλω να το τονίσω – ότι οι Έλληνες μαθηματικά είναι δυνατόν, είναι σωστό να πολεμήσουν με την Τουρκία».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η Τουρκία θέλει να επιλύσει τις διαφορές της στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στην Κύπρο, στη Θράκη «μέσω διαλόγου με ειρηνικές και πολιτικές μεθόδους στη βάση της καλής γειτονίας. Και αυτό το εκφράσαμε με κάθε ευκαιρία. Εμείς το πιστεύουμε αυτό», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Ακάρ επανέφερε το ζήτημα των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο, μιλώντας για 16 από τα 23 ελληνικά νησιά παραμένουν οπλισμένα, κατά παράβαση της Συμφωνίας της Λωζάνης. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, στη συνέχεια, εξήγησε ότι μια χώρα με χωρικά ύδατα έξι μιλίων, δεν είναι δυνατό να διαθέτει εναέριο χώρο 10 μιλίων.

Ο Ακάρ για την Αγιά Σοφιά

Για την Αγία Σοφία, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι «οι αρμόδιοι θεσμοί πρέπει να το μελετήσουν το θέμα και να κάνουν αυτό που πρέπει. […] Η Αγία Σοφία είναι περιουσία που πήρε η Τουρκία μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία. Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε σχέδια γι αυτό το οίκημα με κανένα τρόπο. Είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι τουρκικοί θεσμοί μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι η Αγκυρα δεν θα πάρει την άδεια της Αθήνας για την Αγιά Σοφιά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση