HomeHL-9Γιάννης Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί πάντοτε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

Γιάννης Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί πάντοτε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν τις βάρκες των μεταναστών μέχρι την οριογραμμή», σχολίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της θεματικής τηλεσυνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον νησιωτικό χώρο και Λοιπές διατάξεις».

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί πάντοτε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα, με τόλμη, τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. Και μας προκαλεί κυριολεκτικά απορία, όταν κάποιοι προσπαθούν κυριολεκτικά να παίξουν το παιχνίδι της Τουρκίας η οποία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.

Ξέρετε, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν τις βάρκες των μεταναστών μέχρι την οριογραμμή. Άρα ποιος αυτή την ώρα, προσπαθεί να εκβιάσει και την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη Διεθνή κοινότητα;

Νομίζω είναι απολύτως σαφές. Τα στελέχη μας, λειτουργούν πάντα με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε με αναφορά στην επίσκεψή του την Τρίτη στη Μυτιλήνη:

«Χθες στη Μυτιλήνη είχα την ευκαιρία να επαινέσω και την προσφορά τους και την αποφασιστικότητά τους για την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας».

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι: «Την ίδια ώρα που η Τουρκία χρησιμοποιεί κυριολεκτικά την ανθρώπινη ζωή, η Ελλάδα δίνει μάθημα νομιμότητας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής και με αποφασιστικό τρόπο προασπίζει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση