HomeHL-9Σύσκεψη για τη Χρυσή: «Μας ενδιαφέρει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη»

Σύσκεψη για τη Χρυσή: «Μας ενδιαφέρει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη»

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη παρουσία Χατζηδάκη- Τριετές σχέδιο δράσεων για να περιοριστεί η αιθαιρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Συμφωνήσαμε στη σύσκεψη για τη Χρυσή το διαχειριστικό σχέδιο να πάρει τις αμέσως επόμενες ημέρες μορφή επίσημης υπουργικής απόφασης. Μας ενδιαφέρει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη».

Αυτό δήλωσε σήμερα από την Κρήτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αποκεντρωμενη Διοίκηση Κρήτης για την προστασία της νήσου Χρυσής, παρουσία  και των επικεφαλής των φορέων και οργανισμών που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία, διατήρηση και βιώσιμη ανάπτυξη της Νήσου Χρυσή.

«Άλλοι διαμαρτύρονται, όπως έχουν δικαίωμα, εμείς όπως έχουμε υποχρέωση, κάνουμε έργο. Για το περιβάλλον θέλουμε να μιλάμε με έργο, ακόμη περισσότερο για τις περιοχές Natura και αυτό που κάνουμε στη Χρυσή θέλουμε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Προστασία του περιβάλλοντος εμπράκτως», συμπλήρωσε ο Υπουργός με νόημα μετά το πέρας της συνάντησης στην οποία  συμμετείχαν, εκτός των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Ιεράπετρας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η Κτηματική Υπηρεσία καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Σήμερα παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες το Σχέδιο Διαχείρισης καθώς και οι ενέργειες – δράσεις – έργα τα οποία προγραμματίζονται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν, με ιεράρχηση και οριστικό χρονοδιάγραμμα, μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών χρόνων με τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, να δίνει έμφαση στις δράσεις που θα περιορίσουν την αυθαιρεσία, προστατεύοντας το οικοσύστημα του νησιού.

«Εξειδικεύουμε σε ένα τριετές σχέδιο με δράσεις που θα αναπτυχθούν ανά έτος, με δράσεις που φτάνουν από την απομάκρυνση των σκουπιδιών έως και τη λιμενική μελέτη για να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επέμβουμε στον χώρο εκεί», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κοζυράκη.

image-5

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο Υπουργος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθκε στη νήσο Χρυσή με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως υπάρχει πολιτική βούληση να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα, όπως δεν έγινε μέχρι σήμερα παρά τις διακηρύξεις των προηγούμενων ετών.

image-4

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση