HomeΚΡΗΤΗΥπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου

Με συνολικό προϋπολογισμό 131.871,62 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου, στη Λότζια η σύμβαση για την «Αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Φορτέτσα)». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «H αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του 21ου Δημοτικού στην Φορτέτσα είναι ένα έργο σημαντικό που αποτελούσε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Συνεχίζουμε τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και ταυτόχρονα προχωράμε σε έργα σε όλες τις περιοχές του Δήμου».

Η σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 131.871,62 ευρώ και χρονοδιάγραμμα τους 4 μήνες από την υπογραφή της. Η χρηματοδότηση είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στην οδό Σόλωνος στην περιοχή της Φορτέτσας κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1950-1978. Αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο, ένα μικρό ισόγειο και 6 λυόμενους προκατασκευασμένους οικίσκους, οι οποίοι θα απομακρυνθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο.
Η μελέτη αφορά στην θωράκιση του κτηρίου από τους σεισμούς, την αποκατάσταση και ενίσχυση του οικοδομήματος με στόχο την στατική του επάρκεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση