HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Μηνά

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Μηνά

"Θα πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων του εμβληματικό θρησκευτικό μνημείο Της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σχετικά με την εξέλιξη των έργων που ήδη έχουν ξεκινήσει, για την αποκατάσταση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ι.Ν. του Αγίου Μηνά, ζήτησε να ενημερωθεί ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Βλάση Κουμούση αλλά και την ομάδα των μηχανικών του Πολυτεχνείου, τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Κουμούση και την ομάδα του, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και σε συνεργασία με την πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και βέβαια την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την ενορία του Αγίου Μηνά,με πρωτεργάτη τον Πάτερ Μανώλη Σταυρουλάκη, βρισκόμαστε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και τις πρώτες διερευνητικές εργασίες που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση και επούλωση των πληγών του ιστορικού ιερού ναού.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Κουμούση, θα πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων του Αγίου Μηνά, που πραγματικά αποτελεί εμβληματικό θρησκευτικό μνημείο Της Κρήτης. Τα αποτελέσματα των διερευνητικών τομών στα θεμέλια του ναού που ξεκίνησαν θα μας δείξουν και τον τρόπο αντιμετώπισης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση