HomeHL-9Anonymous Greece: Απάντηση στους Τούρκους χάκερς!

Anonymous Greece: Απάντηση στους Τούρκους χάκερς!

«Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγη ώρα μετά το “χτύπημα” Τούρκων χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος, οι Anonymous Greece απάντησαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Anonymous Greece στην σελίδα τους στο Facebook, «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, στην άκρως επιθετική ανάρτηση τονίζουν: «Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο εθνικής αμύνης είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγολους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα».
Δείτε την ανάρτηση των Anonymous Greece:

Οι Τούρκοι χάκερς και η αντίδραση των ελληνικών Αρχών

“Έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίθεση των Τούρκων χάκερς, στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ επίθεση έχει δεχτεί και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου”, δηλώνει εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο GRTimes.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, μέχρι και αυτήν την ώρα γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να «κατέβει» η χακαρισμένη ιστοσελίδα και να επανέλθει η κανονική, ενώ με το πέρας της διαδικασίας θα διαπιστωθεί και το αν και πόση ζημιά έχει γίνει στον σέρβερ του δήμου, κάτι που δεν θεωρείται και τόσο πιθανό σύμφωνα με τον τεχνικό πληροφορικής του δήμου.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας επισημαίνει πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας είναι τυχαία, καθώς οι χάκερς ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν», ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση