HomeHL-SportsΠανιώνιος Βόλος 1-0

Πανιώνιος Βόλος 1-0

Το λέει η ψυχή του Ιστορικού, νίκησε με 1-0 τον Βόλο στη Νέα Σμύρνη στην πρεμιέρα των πλέι άουτ και όσο ζει ελπίζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του παρά τα προβλήματα του και τη δεινή βαθμολογική θέση του γιατί είναι ο Πανιώνιος… Ναι, αυτό από μόνο του αρκεί γιατί είναι και το δείχνει ο Ιστορικός!

Οι «κυανέρυθροι» το βράδυ του Σαββάτου πήραν τον πρώτο από τους επτά «τελικούς» στην μεγάλη προσπάθεια τους για να αποφύγουν την απευθείας πτώση από τη Σούπερ Λίγκα 1.

Κι ίσως αυτό το ματς με τον ΝΠΣ Βόλος να ήταν το πιο αποφασιστικό και από ψυχολογικής άποψης, αλλά οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου απέδειξαν ότι το λέει η… καρδιά τους, νίκησαν με 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι άουτ και όσο ζουν ελπίζουν.

Ο Πανιώνιος έχει πλέον 14 βαθμούς και παραμονεύει για να δει τι θα κάνει στη Λαμία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα ο προτελευταίος Παναιτωλικός με 17 τη Δευτέρα (8/6) αν και υπάρχει πάντα και η τρίτη από το τέλος Ξάνθη με 18…

Το τρίποντο του Ιστορικού ήταν δίκαιο, καθώς απέδειξε ότι το ματς το ήθελε περισσότερο και το διαχειρίστηκε σωστά. Μόνο μελανό σημείο για τους νικητές ο τραυματισμός του Αραμπούλι, με την πρώτη εκτίμηση να μιλά για θλάση.

Βέβαια ο ΝΠΣ Βόλος μπήκε καλύτερα στο ματς μετά τη μεγάλη αποχή ελέω κορωνοϊού, αλλά σταδιακά ο Πανιώνιος ισορρόπησε με συνέπεια το 0-0 να μην αλλάξει μέχρι την ανάπαυλα, παρά την αίσθηση ότι οι φιλοξενούμενοι σαν εικόνα ήταν πιο ομάδα.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι και «χτύπησαν» τους Θεσσαλούς στην κόντρα… Όλα κρίθηκαν στο 57’ όταν ο Εμμανουηλίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Τσιλούλης σε κενή εστία με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, αν και ο Ιστορικός στο 89’ άγγιξε και το δεύτερο γκολ σε χαμένο τετ α τετ του Σαραμαντά.

Κατά τα λοιπά, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, αλλά δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά κρατώντας την πολύτιμη νίκη. Από την άλλοι ο ΝΠΣ Βόλος με 27 βαθμούς συνεχίζει να είναι άνετος.

Κορυφαίοι από τον Πανιώνιο οι Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης και Παπανικολάου, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ζοάο, Μουνίθ και Μπαλογιάννης.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ρέφερι Κουμπαράκης (Θράκης). Βοηθοί ήταν οι Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), Τζιώτζιος (Θράκης). Τέταρτος ο Τάσης (Ηπείρου) VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας) AVAR: Μπαλτάς (Αχαΐ ας)

Κίτρινες: 90’+2 Ντομίνγκες – 18’ Μπαλογιάννης, 60’ Λύρατζη, 74’ Δημόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Οικονομίδης (72’ Μιλόγεβιτς), Εμμανουηλίδης (86’ Παπαγεωργίου), Παπανικολάου, Τσιλούλης, Αραμπούλι (41’ λ.τρ Λυμπεράκης).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Οικονόμου, Δημόπουλος, Ντεντάκης, Λύρατζης (64’ Τσαούσης), Φεράρι, Μπαλογιάννης (84’ Κάσες), Τσοκάνης, Ζοάο, Μουνίθ, Μάντζης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση