HomeΕΛΛΑΔΑΟ Χαρίτσης εγκαινιάζει τη στροφή ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά

Ο Χαρίτσης εγκαινιάζει τη στροφή ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά

«Πυρά» και κατά Σχοινά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Βολές» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύει ο Αλέξης Χαρίτσης, επιβεβαιώνοντας τη στροφή της Κουμουνδούρου στα εθνικά ζητήματα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό BestTv, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αυξανόμενη επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου, όπως είπε, να χαραχθεί εθνική στρατηγική για την αντιμετώπισή της.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά καθώς «ενώ χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που είναι σε καίριες θέσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο […] Δεν μας ικανοποιεί η στάση του κ. Σχοινά. Πώς να μας ικανοποιεί; Όταν έχουμε Έλληνες σε τόσο κρίσιμα πόστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν υπάρχουν από τη μεριά τους κατάλληλες ενέργειες για να προστατευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».»

Χαρίτσης: Δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί οι κυρώσεις

Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και πρόσθεσε:

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση επιτέλους να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για το πώς αντιμετωπίζουμε αυτή τη νέα ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση -μπορεί σε ρητορικό επίπεδο να μιλά για ασύμμετρες απειλές αλλά- δεν κάθεται να χαράξει μια εθνική στρατηγική για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ένταση και νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο».

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε αναφορά στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου 2019, όταν «Τσίπρας και Αναστασιάδης πέτυχαν για πρώτη φορά να υπάρχει στο κείμενο αναφορά για κυρώσεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ένα χρόνο αργότερα δεν έχει καταφέρει, ακόμα, αυτές να ενεργοποιηθούν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση