HomeHL-WorldΑκάρ: Δεν απειλούμε, δεν προκαλούμε, θέλουμε αμοιβαία κατανόηση

Ακάρ: Δεν απειλούμε, δεν προκαλούμε, θέλουμε αμοιβαία κατανόηση

Ειρήνη και... αγάπη με την Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζει ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα τουρκοσυριακά σύνορα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας έκανε λόγο για την ανάγκη «αμοιβαίας καλοσύνης», «κανόνων καλής γειτονίας», «σεβασμού» και «ειρηνικών μεθόδων» με την Αθήνα, σημειώνοντας, όμως , ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

«Ως Τουρκία και ως ένοπλες δυνάμεις θέλουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Με βάση αυτό που επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο, οι κανόνες καλής γειτονίας, η αμοιβαία καλή θέληση, ο σεβασμός, η αγάπη, η αμοιβαία καλοσύνη, χρησιμοποιώντας ειρηνικές μεθόδους χωρίς να προκαλούμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς να καταχρώμαστε το δικαίωμα κανενός. Αυτός είναι ο στόχος μας, οι προσπάθειές, οι προθέσεις και ο σκοπός μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακάρ: Έχουμε κάνει ό, τι μας αναλογεί

Ο Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι της αναλογούσε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να το κάνει και από δω και πέρα. «Ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι και διαθέτουμε την ισχύ να προστατεύσουμε και να επαγρυπνήσουμε για τα δικαιώματα και συμφέροντα των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας, του αξιότιμου έθνους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είμαι όμως υποχρεωμένος να πω και το εξής: Αυτό δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση απειλή εναντίον κανενός, δεν αποτελεί πρόκληση», ανέφερε.

Από την άλλη, λέμε επίσης ότι Τουρκική Δημοκρατία και ως ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και διαθέτουμε την ισχύ να το κάνουμε. Εντός αυτού του πλαισίου, πρώτα ο Αλλάχ, θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες, με τον αξιότιμο ομόλογο υπουργό, και αν καταφέρουμε να βρούμε μια λύση, θα είμαστε πολύ ευτυχείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσαμε», κατέληξε ο Ακάρ

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση