HomeHL-9Έτοιμα να λειτουργήσουν τα θερινά σινεμά στην Κρήτη

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα θερινά σινεμά στην Κρήτη

H αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους σινεφίλ. Ραντεβού που, υπό άλλες συνθήκες θα είχαν δώσει ένα μήνα πριν, μεταφέρθηκε στις αρχές Ιουνίου λόγω πανδημίας.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, παρέα με τους μεγάλους αστέρες της 7ης Τέχνης, οι θερινοί κινηματογράφοι περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μας ταξιδέψουν μέσα από το λευκό πανί της μεγάλης οθόνης.

Αν και πολλοί λιγότεροι πλέον σε λειτουργία, αποτελούν πάντα μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια που συνδυάζει την απόλαυση που προσφέρει ο κινηματογράφος, το μαγικό περιβάλλον αλλά και το social distancing που επιβάλλουν λόγω κορονοϊού οι μέρες…

Μεγάλο το ενδιαφέρον σε Ηράκλειο και Χανιά

Το ενδιαφέρον του κόσμου για το θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» το οποίο βρίσκεται στην Πύλη Βηθλεέμ στα Ενετικά Τείχη, στο Ηράκλειο είναι μεγάλο.  Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται και ηλεκτρονικά  για λόγους ασφάλειας.

Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ιστορία της πόλης των Χανίων ο δημοτικός κινηματογράφος «Κήπος» και ο θερινός κινηματογράφος «Αττικόν».

Ανοίγει η… αυλαία για τον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Οι προβολές των ταινιών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ, τηρουμένων, ωστόσο, όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του κορωνοϊού, όπως:

Δεν θα υπάρχει διάλειμμα
Το κυλικείο θα είναι ανοικτό καθ΄ όλη την διάρκεια της προβολής
Θα υπάρχουν διαστήματα ανάμεσα σε 2 καθίσματα στα οποία φέτος θα τοποθετηθούν τραπεζάκια

Οι προβολές τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ξεκινούν στις 21:30 και το Σεπτέμβριο στις 21:00, ενώ το εισιτήριο διατηρείται στα 3€.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι προβολές θα είναι διπλές (21:30 και 23:30) ενώ κάθε Κυριακή, το θερινό σινεμά θα είναι κλειστό.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

Θερινό σινεμά με…τραπεζάκια

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Αντωνάκης, με το άνοιγμα στις 15 Ιουνίου, όσα μέτρα προβλέπονται θα έχουν ληφθεί, ενώ ανάμεσα στα δύο καθίσματα που επιβάλλεται να υπάρχει κενή θέση, η επιλογή για το θερινό σινεμά «Βηθλεέμ» είναι τα τραπεζάκια.

«Η χωρητικότητα του θερινού σινεμά είναι 300 άτομα ωστόσο με τα μέτρα και τις αποστάσεις που επιβάλλεται να ληφθούν, έχω την αίσθηση ότι η χωρητικότητα δεν θα ξεπερνάει φέτος τα 200 άτομα. Έχουμε επιλέξει αντί για κενό κάθισμα, ανάμεσα σε κάθε δύο καθίσματα που θα τοποθετούνται, να βρίσκεται ένα τραπεζάκι και όχι μια κενή καρέκλα ή κενό, δίνοντας έτσι μια πιο φιλική διάσταση στα όσα καλούμαστε να τηρήσουμε στους χώρους προκειμένου να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τα μέτρα» δήλωσε ο κ. Αντωνάκης ο οποίος εξήγησε ότι το θερινό σινεμά θα ολοκληρώσει τη σεζόν στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Προκειμένου να καλύψουμε το ενδιαφέρον όλων όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπήσει το θερινό σινεμά, αποφασίσαμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εκτός από την προβολή στις 21:30 να υπάρχει και μία δεύτερη στις 23:30 προκειμένου ακόμη και αυτή η διαφορά των 100 ατόμων που αναγκαστικά πρέπει λόγω των μέτρων να υπάρξει, να καλυφθεί» διευκρίνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου Ηρακλείου.

Πάντως όπως είπε, η επιλογή του θερινού σινεμά είναι μια ασφαλής επιλογή, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα επιχειρείται να δοθεί λύση και σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, με τα οποία θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η επαφή μεταξύ επισκεπτών και εργαζομένων.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορούμε να εκδίδουμε ηλεκτρονικά εισιτήρια και με barcode είτε στα κινητά είτε εκτυπωμένα, να μπορούν να μπαίνουν στο σινεμά οι επισκέπτες. Είναι ασφαλής επιλογή το θερινό σινεμά και με τα μέτρα σε πλήρη εξέλιξη, αυτό θα καταστεί σαφές και σίγουρα θα μετριάσει ή και θα εξαλείψει την όποια ανησυχία μπορεί να έχει ο κάθε επισκέπτης, λάτρης του σινεμά» εξήγησε ο κ. Αντωνάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση